2008-07-10

Jag är en kille som känner Karl Rove

För några år sedan skrev jag ett Amerikabrev med titeln "Jag känner en kille som känner Karl Rove". Att jag själv känner Karl Rove nu är överdrivet, men jag har hälsat och pratat med honom i alla fall. Och han kan nog kanske minnas mig.

På seminariet i Almedalen med Karl Rove såg jag till att vara där i god tid. Rove står framme vid scenen och småpratar med några personer. Jag greppar min kamera och kliver fram för att be om ett foto tillsammans med honom. När jag stegar fram ser han min t-shirt och utbrister glatt: "I want a picture with that guy!". På bilden nedan förstår ni varför.

Rove sliter fram sin telefon och ber min kompis att ta ett kort på mig och honom. Han tar sedan bilden och mailar den direkt till Steve Schmidt, John McCains numera tyngsta rådgivare.

Således kommer jag nu här på bloggen ut som anhängare till John McCain vilket jag ska förklara mer lite senare från USA. Jag åker imorgon, fredag, på morgonen till Nevada där jag ska voluntära i McCains kampanj. Jag hoppas alltså kunna ge er lite inside från en presidentkampanj.

Mer om det, mer om Rove, mer om varför jag stödjer McCain och hur mina resa kan påverka mig rapportering och annat återkommer jag alltså till någon gång under nästa vecka. Jag bjuder på lite bilder från seminariet så länge. På återhörande.

11 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Ok, hands down:
Det där var grymt häftigt!

Anonym sa...

Mycket obehagligt.

Anonym sa...

Tvärtom, detta var mycket, mycket behagligt.

Anonym sa...

haha härligt

Anonym sa...

Ok, jag är inget ABBA-fan, men en sån tröja skulle jag lugnt kunna ha på mig. -Finns väl alltid någon ABBA-låt jag borde gilla.

Anonym sa...

Coooolt! Rove är ju inte vem-som-helst precis. Kanske tröjan är over the top ;-)

Men som johannes a sa: "...Finns väl alltid någon ABBA-låt jag borde gilla."

Anonym sa...

Har val framgatt att du lutar att du har McCain som favorit ett tag. Ingen overrasknng.

Coll troja.

Anonym sa...

Chill!

Mathias Sundin sa...

Det finns en Facebook-grupp att gå med i.

Anonym sa...

Hur man kan gilla Rove är för mig ett fruktansvärt frågetecken. Han är skicklig på det han gör - men vad spelar det för roll? Han står för en "jag struntar i vad som händer eller vem som faller, så länge som min kandidat vinner" - typ av kampanjande som är fruktansvärt obehagligt. Gillar man Roves taktik så kan man inte ha mycket medkänsla för sina medmänniskor.

Den här bloggen har alltså lurats från början, och jag tycker att det är FULT. Jag hade inte kommit hit om det varit klart att det var en pro-McCain-blogg i förklädnad.

SKÄMS!

Mathias Sundin sa...

Om du har läst innehållet i bloggen och tyckt det varit bra så har jag svårt att se hur du kan vara lurad. Om jag i hemlighet hade försökt påverka er i McCain-riktning hade du då inte tyckt den varit dålig?

Och, tror du inte att några andra journalister eller bloggare har åsikter? Du tycker att bloggen har varit bra, men blir arg bara för att jag talar om vad jag tycker. Det förstår jag inte riktigt.