2008-05-20

Kort ditt och datt

Barack Obama ska ju åka till Florida i några dagar och kampanja. Nu visar det sig att Hillary Clinton åker efter och gör samma sak. En fråga infinner sig: Varför?! Obama kampanjar naturligtvis i Florida eftersom han kommer vinna demokraternas nominering och vill gärna vinna Florida i november. Vad Hillary Clinton har att göra där är dock minst sagt oklart.

McCains mediagubbe Mark McKinnon sa för ett år sedan att han skulle sluta i McCains kampanj om Barack Obama blev demokraternas kandidat. Nu håller han vad han lovade.

Utrikesbråket mellan McCain och Obama flyttade idag till Florida. McCain angrepp Obama för att hans vilja att förutsättningslöst kunna tänka sig att som president möta Raul Castro. Samt att Obama en gång förespråkat att lyfta handelsembargot mot Kuba. Cuban-Americans är en viktig väljargrupp i Florida. Obama bemötte McCain i en intervju i CNN och sa att McCain är besatt av Irans president och att Obama inte alls kommer normalisera förhållandet med Kuba.

3 kommentarer:

chall sa...

Frågan är om inte Hillary försöker att få folk att rösta demokratiskt i höstens val?!

Sen är det även så att dom kan tänkas vädja till Floridas dmokrater om att kräva ngn typ av röstfördelning från DNC eftersom dom har sagt att dom kommer lyssna på delstaterna MI och FL men inte kandidaterna...

Anonym sa...

Re: Chall. Förmodligen har du rätt i varför hon åker dit. Däremot kommer effekten att bli den motsatta.

Det enda hon lyckas med nu är att
a) "sabba" för Obama och
b) göra sig än mer ogillad i partiet samt eventuellt även
c) tillse att McCain får fler anhängare eftersom hon är en splittrande kraft.

chall sa...

Anonym>
Nej, jag tror inte att man kan säga att hon "sabbar" för Obama. Det hela är en tydlig sak för DNC som får inse att deras röstsystem "för att hålla koll på fotfolket" är utdaterat och gör att det blir en konflikt när det är så tydligt en schism mellan gräsrötter och superdelegater samt olika delar av landet.

McCain får inte mer anhängare för att Clinton fortsätter - däremot kan det minska antalet demokrater som vill rösta på valdagen om dom inte kommer fram till ett bra beslut där alla känner sig nöjda - mest av allt Clinton och Obama så dom kan sprida glädje till trupperna.