2008-05-30

Ditt och datt

I morgon kommer så tillslut beskedet från det demokratiska partiet hur många delegater Florida och Michigan ska få skicka till konventet som nominerar en presidentkandidat. Chuck Todd tror att Clinton kan komma att få mellan 6 och 19 delegater från beslutet. I det stora hela gör det inte mycket skillnad.

Även Barack Obama mår fint, säger hans doktor.

Mediebevakningen av Barack Obama blir allt mindre positiv. Media började bli mer kritisk mot honom ett tag innan historien om pastor Wright. Faktiskt skedde det efter att Hillary Clinton kritiserat media för att vara för snälla mot Obama.

En av veckans tydligaste back and forth mellan kandidaterna handlar om att åka eller inte åka till Irak. John McCain började med att säga att Barack Obama borde åka till Irak eftersom han bara varit där en gång och det var för två år sedan. På en fråga från en journalist om McCain kunde tänka sig att åka tillsammans med Obama svarade han att visst, det kunde han tänka sig. Obamas kampanj svarade först med att avfärda McCains gemensamma resa men sa sedan att de funderade på att åka själva under sommaren. McCain och republikanerna använder nu detta både för att få in donationer till kampanjen och har lagt upp ett räkneverk på hemsidan. Det räknar hur många dagar sedan det var som Obama besökte Irak. 873 dagar är det tydligen.

Hillary Clinton verkar inte ge upp. De sista primärvalen är 3 juni nästa vecka men journalister har nu fått anmäla sig för att vara med på resor ända till den 6 juni.

Ytterligare en pastor hamnar i hetluften. Denna gång är det en som stödjer Barack Obama.

McCains kampanj log nog stora leenden när de läste Washington Posts genomgång av vad Barack Obama egentligen vill göra om han blir president. Det är luddigt, menar the Post.

Politico skriver om de tre kvinnor (förutom Clinton) som nämns som tänkbara vp-kandidater till Barack Obama.

Utbildning ligger högt på väljarnas agenda för viktigaste frågor. Barack Obama pratade häromdagen om vad han vill göra.

Evans-Novak kollarfördelningen av elektorsröster och går igenom varje delstat. Det är jämnt, 270 för McCain, 268 för Obama.

En av veckans allra största nyheter är president Bushs tidigare pressekretare Scott McClellans nya bok. I den sågar han det mesta som har att göra med Bush att göra. Bland annat säger han att Bush förlitade sig på propaganda för att sälja Irakkriget till folket. Läs mer hos Politico.

Nästa vecka på måndag planerar Barack Obama att besöka Michigan.

En minut. Så länge framträdde president Bush och John McCain tillsammans för media på en fundraiser som i övrigt hölls bakom lyckta dörrar.

3 kommentarer:

Peter sa...

Bra kommentar från någon blogg någonstans, om man nu skall välja presidentkandidat efter hur ofta och hur länge kandidaten varit i Irak så borde man väl välja general Petreus...

Man kan ju fråga sig vad det är för nytta att åka till Irak och sedan bara hänga i den gröna zonen? För vi minns ju alla den bevakningen som McCain hade när han skulle visa hur säkert det var och bara skulle ta en liten tur ut på stan. Och för den delen vad som hände med marknaden efter McCains lilla tur.

Tobias Levander sa...

Apropå pastorer läser jag på politico.com att Barack Obama lämnar pastor Wrights Trinity United Church of Christ.
Att lämna sin kyrka är inte något som en hyfsat aktiv medlem i en kristen församling gör lättvindigt, så antingen handlar det om en djup konflikt i övertygelser mellan Obama och hans kyrka eller också om politisk opportunism. Vilket det är får amerikanska väljare ta ställning till i november.
Att en presidentkandidat för ett av de två stora partierna under valrörelsen väljer att lämna sin kyrka måste rimligen vara något nytt, något som aldrig hänt förut.

yanmaneee sa...

supreme clothing
pandora
golden goose sneakers
curry 7
supreme new york
kyrie 6
bape
off white hoodie
pandora
longchamp handbags