2008-05-14

Clinton vann i West Virginia

“I am more determined than ever to carry on this campaign until everyone has had a chance to make their voices heard.”

Det säger Hillary Clinton efter den överlägsna segern i West Virginia. Hon vann med 67 - 26 med 98 % av rösterna räknade. Det ger henne en delegatseger med 19-7, ett netto på plus 12. Barack Obama ringde för att gratulera men hon svarade inte, så han lämnade ett meddelande.

Om Barack Obama vinner nomineringen kommer 29 % av demokraterna i West Virginia rösta på John McCain påstår de i vallokalsundersökningen. Det är en siffra som jag tror man ska ta med en stor nypa salt. Om Clinton vinner kommer 18 % rösta på McCain.

5 kommentarer:

David Holmberg sa...

Såg nyss Clintons segertal på cnn.com , en sak som slår mig är att hon helt har slutat med negativa anmärkningar om Obama. Det har heller inte körts någon negativ reklam sedan de förra primärvalen.

"I want to commend Senator Obama and his supporters. This continues to be a hard-fought race, from one end of our country to the other. And yes, we've had a few dust-ups along the way, but our commitment to bring America new leadership that will renew America's promise means that we have always stood together on what is most important"

Kanske börjar hon öppna för en VP post, trots allt.

I övrigt var det ju rätt starkt att vinna med mer än 40 procentenheter över Obama när "alla" anser det vara kört, särskillt då valdeltagandet var stort. Resultatet ändrar naturligtvis ingenting och nästa gång är Oregon på tur där hon ligger efter med 10% i opinionsundersökningar.

Peter sa...

En överväldigande seger för Clinton var ju väntad.

Men vad skall man säga om resultatet i MS-01? Ett av de rödaste republikanska distriken, väljarna röstade 67-32 för Bush 2004. Och demokraten vann igår med 54-46...

En sak är säkert, det finns inte några säkra distrikt för republikanerna i höst och detta resultat kommer inte heller att få republikaner att donera till NCCC som redan har dåligt med pengar (och brände alldeles för mycket i det här valet). GOP försökte återigen att knyta den demokratiske kandidaten till både Obama och Wright, och återigen så misslyckades det.

Kanske gick som det gick för att Cheney var där och kampanjade för republikanen?

Anonym sa...

Det är klart att det hela "om den andra vinner så röstar jag på McCain" - babblandet är överdrivet. Det är något som jag tror att många kastar ur sig i stridens hetta. Dock tror jag att det finns en del personer som kommer att avstå från att rösta helt om "deras" kandidat inte vinner.

Unknown sa...

Yeye men inatt endorsade Edwards Obama, dags att uppdatera bloggen. Analys. Nu! ;-)

Tobias Levander sa...

Vad gäller MS-01 bör det sägas att Travis Childers är en väldigt konservativ demokrat, som knappast har så mycket gemensamt med aktivisterna runt DailyKos och liknande mötesplatser. Likväl är detta ett förödande nederlag för republikanerna, då de nyligen förlorat traditionellt republikanska distrikt i Illinois och Louisiana och denna gång inte kunde skylla på undermåliga kandidater (som de kunde göra när det gällde Illinois fjortonde distrikt och Louisianas sjätte distrikt). Detta är förstås ytterst illavarslande för kongressrepublikanerna, som troligen förlorar ytterligare platser i höst och vars bästa hopp nu är en demokratisk president de kan kampanja mot i mellanårsvalet 2010.