2008-03-14

Kort ditt och datt

Det blir ytterligare minst en debatt. Jippi. Den 16 april i Philadelphia.

För kvinnan som har blivit USA:s mest kända call girl, "Kirsten", eller som hon heter på verkligt Ashley Alexandra Dupre, öppnar sig nu oväntade nya möjligheter. Hon fick rejält betalat av Eliot Spitzer men hade egentligen hoppats tjäna pengarna inom musiken. Nu har hennes musik, som går att hitta på MySpace, fått miljontals lyssnare och skivbolagen kollar in henne.

Mitt Romney har startat en Political Action Committee, en PAC. Syftet är att få andra republikaner valda. Med andra ord ett sätt att hålla sig väl med så många som möjligt fram till nästa val. Mycket vanligt bland toppolitiker.

De republikaner som röstade på Hillary Clinton i Mississippi kanske inte gjorde det för att de gillade henne, utan att de ogillade Barack Obama. Siffror från Mark Blumentahl visar på det.

Jag åker bort över helgen så vi får se hur mycket jag hinner uppdatera. Framöver ska jag ägna mig lite mer åt kongressvalet också nu när presidentvalet lugnar ner sig ett tag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja, hur går det med "al franken for senate", exempelvis? :)

Tomas sa...

Roligt med Kirsten. Men... "som hon heter på verkligt"? :)

Tobias Levander sa...

Den största nyheten över helgen verkar inte handla om några prostituerade i D.C., utan om Obamas pastor Jeremiah Wright, som sagt både det ena och andra om bl a den 11 september.
Nu är detta inget oväntat. Förr eller senare skulle Obama tvingas konfronteras med de mer kontroversiella sidorna av den egensinnige pastor som vigt honom och döpt hans barn.
Obamas samfund befinner sig dock, trots att det är etnocentriskt, i de religiösa samfundens motsvarighet till den politiska mitten. Det är inget extremt samfund, bara en svart gren av en vanligtvis okontroversiell kyrka. Grenens inriktning och delar av läran kan dock verka högst avskräckande för många amerikaner.
Det här kan inte bli något annat än ett stort problem för Obama.
Obama själv uttalar sig för vänsterpublikationen Huffington Post:
http://www.huffingtonpost.com/barack-obama/on-my-faith-and-my-church_b_91623.html