2008-03-25

Hillary Clinton i trubbel

Hon har haft några bra veckor efter segrarna den 4 mars. Medias strålkastarljus har riktats mot Barack Obama och hittade snabbt en vildsint pastor samtidigt som rättegången mot Obamas tidigare polare Tony Rezko pågått. Clinton höll en mycket låg profil i pastor Wright-storyn och lät den ha sitt eget liv. Nu har dock vinden vänt. Först Obamas tal som lugnade vindarna, sen en story om intrång i hans passuppgifter, sen endorsement från Bill Richardson följt av James Carvilles Judas-kommentar om Richardson. Och så till sist detta:

Hillary Clinton sa senast i ett tal den 17 mars att när hon 1996 landade i Tuzla, Bosnien, fick springa hukande från flygplanet för att undvika krypskytteeld.

"I remember landing under sniper fire. There was supposed to be some kind of a greeting ceremony at the airport, but instead we just ran with our heads down to get into the vehicles to get to our base."

Problemet är bara att det inte är sant. En video från CBS News visar hur hon och dottern Chelsea landar i Tuzla och lugnt hälsar på en liten flicka på åtta år på flygplatsen. Inga krypskyttar så långt ögat kan nå. Clinton-kampanjen säger nu att Hillary sa fel, "misspoke".Förutom att det tar bort allt fokus från Obama så ifrågasätter hela episoden vad hennes erfarenhet som First lady egentligen är värd. Det har redan diskuterats men hamnar nu i allas blickfång. Dessutom blir det ju uppenbart för de flesta att hon faktiskt hittade på storyn (medvetet eller omedvetet) om prickskyttarna i Tuzla. När demokrater tänker att den story ska ställas mot John McCains dryga fem år i Hanoi Hilton så funderar de nog både en och två gånger om de ska rösta på henne.

DN, SvD, AB.

6 kommentarer:

Peter sa...

Gällande McCains fem år i Hanoi Hilton så skriver brittiska The Daily Mail om vad som hände efter att McCain blivit nedskjuten.

How war hero John McCain betrayed the Vietnamese peasant who saved his life

Uppenbart ett skamligt försök av den utländska högerpressen att sänka McCains kandidatur.

Christian Valtersson sa...

Intressant.

Gillar den här bloggen och brukar läsa noga. Vore intressant med en analys av vad som händer inom det gröna partiet och hur det går i racet där. Av vad jag hört har Cynthia McKenna nu lämnat demokraterna för att kandidera för de gröna, men utmanas även av bland annat Jesse Johnson – http://www.jesse08.org/

Du har även förut spekulerat i om Ron Paul skulle ställa upp som oberoende presidentkandidat. Har du hört något mer? Vad tror du?

Mathias Sundin sa...

Har dålig koll på småpartierna. Läste en blänkare idag att Mike Gravel skulle ställa upp för libertarianerna. Ska kolla lite få se vad jag hittar.

Ang. Ron Paul så tror jag han tar det lugnt. Lite märkligt med tanke på att han borde ha en hel del pengar kvar. Men han fortsätter nog kampanja för sina idéer ett tag till.

Peter sa...

Gravel har utryckt intresse för att bli libertarianernas kandidat, dock till syvende och sist så skall han ju bli vald av dem först.
David Weigel verkar ju inte se det som särskilt troligt. Bob Barr har nu även han uttryckt intresse för att bli deras kandidat, han har definitivt en större chans att bli vald av libertarianerna än Gravel.

Gissar att demokraterna hellre ser Barr som libertarianernas kandidat, medans republikanerna heller sett Gravel.

Verkar även som att Keyes funderar på att ställa upp, kanske då för Constitution Party.

David Holmberg sa...

Pinsamt av Hillary och onödigt eftersom hon borde ha förstått att det fanns videoupptagningar (såvida hon verkligen inte glömt situationen, men det är nästan ännu konstigare).

Här är en kul "parodi" på händelseförloppet

Hillary WASN'T LYING! Bosnia gunfire footage discovered...

Tobias Levander sa...

Gravel är nu en officiell kandidat till libertianska partiets kandidatur, men bland hans konkurrenter finns förre republikanske kongressledamoten Bob Barr (en bra kille), så tro mig, han förlorar.