2008-03-23

Ditt och datt

Barack Obama har mycket att hämta igen om han ska vinna i Pennsylvania. Han har gott om pengar och spenderar 330 000 dollar på tre nya reklamfilmer som gått upp på TV i delstaten som röstar 22 april. Opportunity, Toughest och Carry.

Det var inte bara Barack Obamas passinformation som någon på UD har kollat på. Även Hillary Clinons och John McCains pass har det snokats i.

En av de republikanska senatorerna som ligger illa till är John Sununu i New Hampshire. Han ligger under med tvåsiffrigt mot utmanaren demokraten Jeanne Shaheen, tidigare guvernör i delstaten.

Demokraterna har dragit in mycket mer pengar än republikanerna hittills denna valomgång, med ett undantag. Demokratiska partiet, DNC, har bara fem miljoner dollar i kistan att jämföra med deras republikanska motsvarighet, RNC, som har 25 miljoner.

John McCain fick in 11 miljoner dollar i februari, något mindre än i januari. Han hade i början av mars 8 miljoner i kassakistan.

Hillary Clinton sa tidigare att hon fick in 35 miljoner i februari. Det visade sig inte riktigt stämma. Tio av dessa kom från hennes senatskampanj och fem från ett personligt lån. Alltså 20 miljoner i fundraising. En hel del mindre än Obamas 55 miljoner.

Förutom Al Gore så är John Edwards den enda riktigt tunga skalpen kvar att sno åt sig för Barack Obama eller Hillary Clinton. Enligt personer närstående Edwards så är det inte troligt att han kommer endorsa någon innan det är avgjort vem som vinner.

Stu Rothenberg förklarar varför demokraterna skulle kunna nå 60 senatorer 2010, men inte 2008.

2 kommentarer:

Peter sa...

Clinton drog in nästan $35 miljoner. Det är de totala $174 miljonerna som inkluderar både $10 miljoner från hennes senatskampanj och $5 miljoner från henne själv.
Hon lånade sig själv pengar i januari i år och överföringen av de $10 miljonerna skedde redan första kvartalet förra året...
Fortfarande klart mindre än Obama, men tre gånger mer än McCain.

Också intressant är att McCain nu har spenderat över gränsen för vad som är tillåtet för kandidater som har godtagit publik finansering för primärvalet. Kan bli klart intressant att se hur det slutar.
En sak är säkert dock, han kommer att ha svårt att övertyga någon om att han står för reformer gällande kampanjefinansiering...

Gällande hela Obama-Wright historien så är det en fördel att se hela Wrights predikningar och inte bara de korta bitarna som visats tidigare. (via The Carpetbagger Report).

Vilken tur då för Obama att den vänstervridna pressen i USA har vägrat skriva om den här historien och att de istället har fyllt spaltmeter med åsikterna från de religiösa ledarna runt McCain...

Mathias Sundin sa...

Helt rätt Peter angående de 10 millarna. Jag kollade inte artikeln ordentligt utan skrev vad någon annan skrev.