2008-02-14

Romney endorsar McCain

Mitt Romney gav upp sin kampanj med hänvisning till det republikanska partiet och ett land i krig. Nu tar han ytterligar ett steg och endorsar tidigare huvudrivalen John McCain.

Det innebär såklart en hel massa saker men allra viktigast är delegaterna. Reglerna är (såklart) olika för olika delstater men Romney kan nu be flera av de 280 delegater han fått ihop att stödja McCain. Gör alla det är McCain nu över den magiska gränsen 1191 delegater och har vunnit nomineringen. McCain har idag 843 delegater.

Romneys endorsement tillkännages ungefär nu, kl 22-23 svensk tid, i Boston.

John McCains tidigare medarbetare John Weaver, som slutade i kampanjen i augusti, sägs har spelat en stor roll i processen att få Romney att endorsa McCain. Han övertygades att kontakta Romneys kampanjmanager Beth Myers. Över ett telefonsamtal la han fram argumenten för ett endorsement som följdes upp av en mailkonversation. Myers och Weaver känner varandra sedan tiden då de jobbade tillsammans i Texas, under en viss Karl Rove.

Och såklart - pressen på Huckabee att göra samma sak ökar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Värdefullt för McCain och mycket bra av Romney! Mitt bäddar för framtiden och vi lär snart se mer av honom, troligen redan i nästa presidentvalskampanj. /M. Rosendahl

Tobias Levander sa...

M Rosendahl: I nästa presidentvalskampanj? Du tror alltså inte att McCain vinner i år?