2008-02-03

Reklam för miljoner

Det är enorma pengar som satsas på TV-reklam. Hittills totalt 180 000 reklaminslag för ett värde av 158 miljoner dollar. Varav 16 miljoner mellan 24-30 januari. Lägg därtill 17 miljoner dollar för reklam i kabel-TV och två miljoner online. 43 miljoner brändes i lilla Iowa.

Mest av alla har Barack Obama, 23 miljoner, och Mitt Romney, 29 miljoner, satsat från start fram till 27 januari.

John McCain har efter att han omstrukturerade hela sin kampanj varit väldigt fokuserad i sina satsningar. Från och med oktober 2007 la han ungefär en miljon dollar i månaden på TV-reklam i New Hampshire. Efter segern där la han sig på samma nivå i Michigan och South Carolina. I Florida matchade han nästan Rudy Giulianis fem-veckorssatsning på bara en vecka.

Hillary Clinton ligger en liten bit efter Obama med knappt 19 miljoner fram till 27 januari. Tillsammans satsar de nu 19 miljoner i de 22 delstaterna som röstar på tisdag.

Ron Paul verkar sitta på sina pengar. Han har fortfarande ungefär 20 miljoner dollar att spendera. Man börjar ana att han ställer upp som en oberoende kandidat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med Ron Paul var faktiskt något som jag satt och klurade på. Det kan mycket väl hända att han ställer upp antingen som oberoende eller som libertarian. Han har ju ingenting att förlora på det. Och med det stöd han har fått hittills finns det kanske en möjlighet för honom att dra röster från den republikanske kandidaten. Alla opinionsundersökningar jag har sett tar ju bara upp två kandidater, så det är svårt att bedöma hans stöd som oberoende/third party-kandidat, men vad säger du som är lite mer insatt och har varit på plats och känt av stämningen?

chall sa...

Ron Paul svarade iofs på en direkt fråga om han inte skullle köra independet racet "I am a republican and will run as such" men det klart, det var ju ett par veckor sen... jag tror inte att han skulle kunna ta platsen men om inte annat blir det kanske lite mer fokus på "hans frågor"? Bloomberg är ju en person som vissa tror kommer kliva fram efter tisdag om "fel" personer verkar vinna.

Jag är förvånad att Roney har lagt så mycket mer pengar på reklam än de andra. Jag menar, han har ju inte riktigt fått utdelning?! Att Obama lägger mer pengar på reklam än Clinton tycker jag är intressant och kanske kan spela in lite om man ser till hur mycket epngar det har?!

Jag vet inte men nu är det bara två dagar kvar till fettisdagen och mer än 20 val :)