2008-02-24

Ditt och datt

Dramatiken i NY Times story om McCain har i huvudsak dött ut, men storyn i sig lever. Dock en mycket tynande tillvaro. Efter den första artikeln i Times så följde tidningen upp det ytterligare en artikel om McCains brevskrivande till FCC. Washington Post ifrågasatte och belyste hans kopplingar till lobbyister. Inget av detta har dock fått någon större spridning. En public editor (läsarombudsman?) på Times kritiserar nu dessutom den egna tidningens publicering. I dag får personer i McCains kampanj diskutera detta på de stora söndagsprogrammen, sen är nog frågan utagerad om inget nytt dyker upp.

Ralph Nader lanserade sin presidentkampanj i programmet Meet the Press år 2004. I dag medverkar han igen. Vad tänker han säga denna gång? För någon månad sedan startade han en exploratory committee och har ställt upp i alla presidentval sedan 1996. År 2000 nådde han 2,7 procent men 2004 bara 0,4.

Barack Obama spenderade fem gånger så mycket pengar på TV-reklam i Wisconsin än Hillary Clinton.

Karl Rove skriver i WSJ om hur Obama kan besegras.

John McCain fortsätter att attackera Barack Obama. Huvudfokus i hans attacker är utrikespolitiken. Han kallar Obama naiv för hans uttalanden om attacker i Pakistan och viljan att träffa Kubas nya diktator "without preconditions" som han återigen sa i den senaste debatten.

Hillary Clintons kampanj är delade över hur de ska slå Obama. Ska de välja McCains linje och övertyga människor att han inte klarar att leda landet i en kris och därmed ge ammunition till McCain om Obama vinner nomineringen. Eller ska de välja sjukförsäkringsfrågorna som artikeln menar att Bill Clinton förespråkar.

"Shame on you, Barack Obama", dundrade Clinton när hon kommenterade Obama-kampanjens brevreklam där han framställer henns position till NAFTA på ett felaktigt sätt.

4 kommentarer:

David Holmberg sa...

Hillary och, sannolikt senare, McCain kommer få svårt att bemöta Obama. Obama börjar få "rockstjärnestatus" och drar 20000 personer till sina valmöten. Presidentvalen i USA har aldrig handlat om enbart torra fakta och jämförelser över uträttade saker, det handlar också om att entusiasmera folket.

Här är ett roligt klipp där Obama drar hem applåder när han snyter sig.

Anonym sa...

Clinton, Clinton, Clinton... tala om att kasta sten i glashus. Om det är någon som har kört med falska attacker är det hon. (Minns New Hampshires mailer om Baracks påstådda svaghet i pro-choice-frågor...)
Desperation?

Anonym sa...

nja. Han har rockstjärnestatus hos demokratiska kärnväljare. Det är 8 månader kvar till valet och snart måste han börja leverera riktig politik mot McCain och republikanerna som knappast kommer att vara lika snälla i attackerna mot Obama och Clinton har varit...

Det är alltjämt fördel McCain...

Anonym sa...

David: "Obama börjar få rockstjärnestatus"

Det har ju gällt en längre tid och som "anonym" så riktigt säger ovan gäller det uteslutande hans kärnväljare och - inte minst - vänstermedia, vilken f.ö. så smått börjar vakna upp ur romansen med Obama.

"McCain kommer få svårt att bemöta Obama"

Kom ihåg att Obamas politik ännu inte granskats och han lär bli rejält svettigt när detta sker. Man kan även undra om Obama har nån politik, den är iaf minst sagt dunkel. Han skramlar som en tom burk och det håller inte när det börjar hetta till. Granskningar som gjorts visar att Obama - om nåt - är en Big-spender, Big-government, Big-taxraiser-filur helt enkelt och det gillar inte amerikaner i gemen. Obama kommer få svårt när tidigare intagna ståndpunkter belyses, hans track-record. Obama är nämligen mest till vänster av alla senatorer och det lär amerikanska folket snart bli varse. "Obambi", kallas han ibland också just för att han är en novis i utrikes- och säkerhetspolitiska frågor, vilket även detta lär bli svårsmält för amerikanerna när det blir skarpt läge. /M. Rosendahl