2008-02-22

Change you can Xerox

“You know, lifting whole passages from someone else's speeches is not change you can believe in, it's change you can Xerox."

När man läser detta påhopp från Clinton på Obama kan man tro att det var en väldigt tuff debatt i natt. Men det verkar det inte ha varit. Visserligen debatterade de en del meningsskiljaktigheter men någon stenhård attack var det inte från Clintons sida.

Återkommer när jag hunnit se debatten.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Postade det här längre ner på bloggen men jag tror de flesta har missat det:

Obama har plagierat Byggare Bob!

http://www.youtube.com/watch?v=3IWKhYQarJU

Ganska roligt ändå. :)

Peter sa...

Ambinder skriver att Clinton verkar ha accepterat att om hon förlorar i Ohio och Texas så kommer hon inte att vinna och hon kommer då inte ställa sig i vägen för Obama.
Vilket förklarar varför det inte det inte var några stenhård attacker.

Uppenbart inte vad republikanerna hade hoppats på...

Krigsblogg 2007 sa...

Hörde ni Obamas otroliga skepparhistoria om soldaterna som måste röva vapen från talibanerna för att kunna slåss i Afghanistan?

Och allt är Bushs fel!

Jag fattar inte att han vågar kläcka ur sig sådana saker...

Jag har filmklippet här:

http://vanderheeg.blogspot.com/

Peter sa...

Krigsblogg, med tanke på att soldaterna inte haft ordentliga skyddsvästar, släktingar fick ju samla ihop pengar till dessa, eller för den delen adekvat skydd för de fordon de åker i, soldaterna själva samlade ihop olika saker för att skydda fordonen, så skulle det ju inte förvåna mig.

Dock, jag säger inte att det Obama säger är sant, har du något bevis för att det inte skulle vara det?

Peter sa...

Och samtidigt som det nu verkar som att Clinton inte kommer att slåss fram till konventet, vilket var drömmen för republikaner så kommer det här:

Huckabee: A Deadlocked Convention is My Goal

Dock, McCain kommer att vinna Texas, I Gallup får han nationellt 62%, 40 procentenheter mer än Huckabee. (hos Rasmussen får McCain 53 mot Huckabees 29, något jämnare alltså, men inget som Huckabee kan rå på). Så det borde vara över.
Med en brasklapp, Huckabee har ju ändrat sig tidigare.

Frågan är vad republikanerna kan erbjuda Huckabee för att han skall sluta?
Skulle inte förvåna mig om Clinton blir majoritetsledare i senaten för att hon ställer upp bakom Obama, även om jag hade föredragit Dodd.

Krigsblogg 2007 sa...

Hallå där Peter,

Ingen vet hur ett krig kommer att gestalta sig när man börjar det.

När operationerna i Irak fick karaktär av insurgentbekämpning (COIN) upptäckte man att man behövde skyddsvästar och att vissa fordon (typ Humvees) behövde bättre skydd. Det där var i Irak - där striderna har annan karaktär i Afghanistan - och det fixades efter ett tag(dina exempel är ju från 2003 och 2004 och just från Irak).

Obama talar hela tiden om Afghanistan och att man inte hade ammunition, HMMWVs och (oprecist) "utrustning". Ingen skall slå i mig att amerikanerna raidade talibanerna för att stjäla deras icke-existerande keramiska skyddsvästar och splitterskydd för bilar innan man gick i strid.

Skälet till att jag är övertygad om att Obamas anekdot är en skröna är att han talar om en "kapten" som chef för en skyttepluton. Det är löjtnanter som har hand om sådana (kaptener för befäl över kompanier); att man hade brutit upp en pluton (!) och skickat en del till Irak och en del till Afghanistan. Så gör man inte. Och att man inte hade ammunition och vapen nog - just den utrustningsdetaljen har ju aldrig varit något problem.

Och nu börjar dessutom Obamas kampanjstab att backa om skrönan... Rådgivaren David Axelrod säger nu att Obama aldrig pratat direkt med kaptenen (vilket han sade) utan att denne "kapten" (som jag inte tror finns) kommit in på "kampanjstaben" och velat "framföra" detta till Obama (http://corner.nationalreview.com/post/?q=Mjc4MDlhY2VjNmJiOWU1MDg5NTk4ZDZmODg0NTM5YjM=)

Detta ger nu senatorn möjlighet att kunna förklara bort det hela som ett missförstånd när berättelsen gått från en mun till en annan.

Anonym sa...

Det ironiska i Clintons kommentar är ju att hon nu själv blivit anklagad för att i gårdagens debatt låna från såväl Bill Clinton och John Edwards, t.ex. i hennes slutanförande...
Kanske inte det smartaste man gör när man anklagar någon annan för att härmas...

Peter sa...

Krigsblogg, Jake Tapper på ABC News har gjort något som ingen av de republikanska bloggarna gjort, han har pratat med den kapteten som Obama berättade om.
Du kan läsa om det här. Tappers slutsats, Obamas historia håller.

Philip Carter på Intel Dump skriver också om vänner som tjänstgjort i Afghanistan och som stödjer vad Obama talade om.

Gällande det andra jag skrev om, det handlar om att de har haft svårt att ge trupperna det de behöver. Vem vet, med lite bättre planering så hade kanske saker gått bättre och vi hade haft färre döda och sårade amerikaner?

Skrev jag att de tog skyddsvästar eller splitterskydd från Talibanerna?

Krigsblogg 2007 sa...

Peter! Jag hittade just ABC-länken och har lagt in den på min hemsida och återvände nu hit för att göra samma sak - men du han före...

Så kan det gå...

/Erik

Tobias Levander sa...

Det här smärtar mig nästan:
Peter - Krigsblogg
1-0