2008-01-08

Vallokalssamtal

Precis tillbaka från ett besök av en vallokal här i Bedford utanför Manchester där jag bor. Långa bilköer och mycket folk som röstade i det underbara vädret. Varmt och soligt.

Jag pratade med flera väljare när de kom ut från vallokalen. Av denna lilla och ovetenskapliga undersökningen så kommer Mitt Romney göra bra ifrån sig i Bedford. Det verkar vara en hyfsat välbeställd liten förort till Manchester. En grupp som Romney ligger bra till i. De som gillade honom hänvisade ofta till hans bakgrund som affärsman och ledare för OS i Salt Lake City.

Rudy Giuliani fick även en del röster med hänvisning till att han är den som skulle vara bäst på att leda USA om en ny terroristattack skulle inträffa.

John McCain fick bara några få röster från de jag pratade med. Anledningen till många valde bort honom var hans ålder och att han var en del av det Washington som inte funkar. Någon trodde han var lite för hetlevrad också, det behövdes en stabilare ledare som Romney.

Hos demokraterna var det ungefär lika mellan Hillary Clinton och Barack Obama. Ingen av de jag pratade med - det var inte så många demokrater - var så där enormt entusiastiska. En kvinna som röstat på Romney sa att hon skulle röstat på Obama om hon inte varit registerad republikan. Edwards och Richardson fick inga röster, däremot en till Joe Biden...

På bilderna längst ner kan ni se valsedlarna. Där finns många kandidater, en del lite mindre kända än andra. Eller vad sägs om demokraten O. Savior eller republikanen Vermin Supreme.3 kommentarer:

Peter sa...

Valsedlar börjar ta slut, primärt för demokraterna. Vilket tyder på att de går bra för Obama och "dåligt" för McCain eftersom de båda slåss om de oberoende väljarna. Frågan är om Romney kommer gå om.

Anonym sa...

TYcker att det kommer lite väl mycket "vi förväntar oss att förlora med minst 10% " innifrån Clinton's kampanj. Så som massmedia de sista dagarna har hypat Obama är det ett mycket smart move. Om Clinton kan klara att förlora med mindre än 5% så blir det ju faktiskt hon som får momentum och blir comeback girl. Obamas kampanj säger nu öppet att dom förväntar sig en jordskredsseger - väldigt amatörmässigt och klantigt, det vinner man ingenting alls på.

Peter sa...

MSNBC primärvalssändning kan man se här:

mms://msnbc.wm.llnwd.net/msnbc_6_live_8828

(Kan inte länka direkt till den, finns en länk från MSNBCs sida.)