2008-01-08

Vad gör Clinton och Giuliani efter NH?

Hillary Clinton och Rudy Giuliani var länge front runners. Nu hänger de mot repen, men är inte knockade ännu. Hur ska de komma tillbaka? Rudy Giuliani ser ut att försöka hålla sig kvar i debatten genom att hålla policytal. För några dagar sedan i New Hampshire presenterade han idéer om att dubbla trupperna i Afghanistan. På onsdag tänker han presentera en detaljerad skatteplan i Florida.

Hillary Clinton har tillsammans med Bill tagit mer kommando i kampanjen, enligt Politico. De planerar negativ reklam där Obama framställs som en traditionell, kalkylerande politiker och positiv reklam där Hillarys erfarenhet och styrka lyfts fram.

Båda verkar dock ha pengaproblem. Självklart har de betalat stora delar och sparat pengar för kommande utgifter. Men nu är de i ett läge där extra pengar kan behövas och dessa kan bli svåra att få tag i. Dels för att folk är mindre benägna att ge pengar till kandidater som inte går bra och dels för att i alla fall för Clinton så har många givare redan gett maximal summa, 2300 dollar. Obama däremot har framförallt givare som inte gett maximal summa och som nu är mycket motiverade att ge igen.

Inga kommentarer: