2008-01-02

På möte med McCain

Jag hade ingen karta men lyckades på något sätt hitta fram till McCains morgonmöte på en skola i Pembroke, norr om Manchester. Innan senatorn kom i sin Straight Talk Express talade jag en stund med en gammal dam. Hon tvekade mellan Romney och McCain. Giuliani gick bort eftersom han inte är pro-life. För henne som katolik var det avgörande. Sen kom utrikespolitik, sjukvård och immigration. De senare två fick hon fråga senator McCain om.


McCain introducerades av den lokala sheriffen och började prata om klimatförändringarna eftersom två killar på första raden hade skyltar om det. Han fortsatte med utrikespolitik och Irak och påminde om att han var först med att kritisera den dåvarande Irakstrategin och föreslå den nuvarande, mer framgångsrika, strategin. Sen dags för frågor som handlade om utbildning, vad historien skulle skriva om honom efter hans presidentperiod och hans ålder. Ett svar som blev en nyhet. Han är ju 71 år och skulle bli den äldsta presidenten någonsin om han väljs.

Jag satt på första parkett och hoppade snabbt fram efter mötet och bytte några ord med honom. Han meddelade att han älskade Sverige. Det säger han säkert inte till alla.

Oerhört kul och fantastiskt hur nära kandidaterna är väljarna. Till och med jag som utlänning kan ställa frågor och gå fram och prata med en person som om ett år kan vara världens mäktigaste man. Den lilla katolska damen hade efter mötet bestämt sig för McCain. Det är demokrati.

8 kommentarer:

Monica sa...

Mathias, nu måste jag faktiskt medge att jag är lite avundsjuk. Så häftigt att få vara med där det händer..och att faktiskt få träffa presidentkandidaterna! Enjoy!

Förresten, hur är det med säkerhet på dessa evenemang? Måste man visa vad man har i väskan innan man får gå in? Tänkte just på detta att de ju ofta har ett annat säkerhetstänk än vad man kanske är van vid från Sverige.

Niklas Frykman sa...

Kul!

Undrar just om hans one-term-utspel uppfattas som positivt eller inte? Det gör det ju iaf attraktivt att bli hans VP...

Anonym sa...

"Han är ju 71 år och skulle bli den äldsta presidenten någonsin om han väljs."

Nja, han skulle bli den äldsta som svordes in som president, dock var Reagan under sin andra period äldre än vad McCain skulle vara under sin första.

Anonym sa...

Joddu, det är faktiskt imponerande hur tillgänliga kandidaterna är. Deltog på ett möte med John Edwards vid Shaw University för drygt ett år sedan. Inga problem att ställa frågor och prata med honom.

Hoppas du får en spännande tid.

disen sa...

McCain er oxå ett nutcase. Victor Davis Hanson säger riktignok att han den enda som hadde en bra kommentar om Benazhir Bhutto. Men McCain har tyckt så mycket, backat upp Bush för sen att avvika av taktiska skäl. Jag ser ham som politikens svar på den invalide fysikkprofessorn Stephen Hawking. Överkompensation för handicap.

Mathias Sundin sa...

Monica: Tänkte skriva lite om det för säkerheten är obefintlig. Jag skulle utan större problem kunnat ta med mig vapen modell större in och knäppa en kandidat. Det är för mig obegripligt.

Frykman: Var inte så mycket till utspel. Han fick en fråga som han svarade på. Om hans svar var genomtänkt vet jag inte. Det lät spontant, men han är ju rätt rutinerad...

Anonym: Stämmer.

Peter sa...

Både Obama och Clinton skyddas av Secret Service. Clinton då hon har varit First Lady och Obama sedan i maj förra året då det skall finnas en hotbild mot honom.

Vanligtvis så skyddar inte Secret Service primärvalskandidater, och och endast de större presidentvalskandidaterna får stöd, då från och med 120 dagar innan valet.

Så för resten av kandidaterna gäller att de måste betala ur egen ficka. Vilket innebär att ett flertal av kampanjerna troligtvis inte har råd med det.

Robert Kennedy mördades förövrigt efter att han hållit ett primärvalstal.

Amer Al-bayya sa...

Till McCain with hello......

7 Frågor till politiker i västvärlden!!
Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
Jag frågar alla politiker :-
1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??
5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
7- Vem kan stoppa Israel??
Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.