Varför ens ta med de andra kandidaterna i omröstningarna, de får ju i alla fall inga röster. Nu kör Expressen en undersökning på sin hemsida med bara två alternativ, Obama eller Clinton.
2008-01-12
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Det är ju iallafall en liten förbättring.
De hade ju kunnat utformat frågan som "Vem blir USAs nästa president?" med dessa två alternativ.
Dom borde ju ta med alternativet någon annan också...
Så typiskt för svensk media!
Trots det stora intresset i svenska medier för demokraterna, tror DN:s utrikesredaktör - Per Ahlin - att Richardson var den förste demokraten som hoppade av presidentracet (se själva i högerkolumnen på DN:s ledarsida). Skarptsint som han är, spår Ahlin att Richardsons avhopp "lär följas av fler" No shit!!
Hälsar
Patrik
Jag har slutat läsa DN för länge sen, kollar bara in då och då om det är nåt av speciellt intresse. DN är skräp när det gäller amerikansk poitik och droppen blev deras enorma anti-Bush-propaganda som de drivit konsekvent efter Irakbefrielsen.
I förra presidentvalet hade svensk media redan korat Kerry (nån som minns flip-flopparen?) som segrare. de publicerade bara polls som gav Kerry majoritet. Suck, vad är det för generalfel med svenska "journalister"?
/M.Rosendahl
En fråga till Mathias:
När man ser videos från primärvalskampanjen är det slående hur nära väljarna kan komma kandidaterna i Townhall meetings och även ute på gatorna och på andra typer av möten. Med tanke på det säkerhetshot som finns med Al Quaida etc och med tanke på de olika kandidaternas budskap, speciellt McCains och Giulianis tuffa linje mot terrorismen, är det förvånande att säkerheten inte verkar vara högre. Kan du Mathias berätta mer om vilka säkerhetsarrangemang som du möttes av när du var med vid dessa möten i NH? Och vilken är din bedömning av säkerheten kring kandidaterna, vilken jag hoppas är mycket hög.
/M. Rosendahl
Säger väl egentligen mer om Expressen och dess trovärdighet än om Sveriges intresse.
M Rosendahl, de enda av kandidaterna som har skydd av Secret Service är Obama och Clinton. Clinton eftersom hon varit First Lady (hon har skydd antingen livet ut eller i 10 år från att hon lämnande Vita Huset) och Obama för att det finns en hotbild mot honom.
Här pratar vi troligen inhemska grupper eller enskilda amerikaner mer än Al Qaida.
Det finns uppenbart inte en hotbild mot några av de andra kandidaterna.
Större presidentvalskandidater får skydd av Secret från och med 120 dagar innan presidentvalet. Vill de ha skydd tidigare så får de betala för det själva.
Peter har helt rätt om att bara Clinton och Obama har Secret Service-hjälp. Secret Service lär få mer att göra efter 5 februari.
Giuliani har skydd av sin egen säkerhetsfirma, men i övrigt har kandidaterna varit utlämnade till lokala säkerhetstjänster, som lokal polis och underrättelsetjänst.
Skicka en kommentar