2008-01-11

Ditt och datt

Jag hittar inte Fox News republikanska debatt från South Carolina på nätet. Någon som har gjort det?

John McCain kommer ut med en ny reklamfilm som ska köras i Michigan. Den påminner starkt om den som kördes i New Hampshire och lyfter vad lokaltidningar säger om McCain.

Tunga endorsements fortsätter att trilla in för Barack Obama. Nu är det Arizonas guvernör Janet Napolitanos tur.

I en ny offensiv i form av tal och reklamfilm lovar Rudy Giuliani den största skattesänkningen i USA:s historia. Giuliani behöver bli aktuell i debatten igen och behöver prata om mer än terrorism. Vi får se hur stort genomslag det får. Garanterat mindre än om han hade placerat sig bra i Iowa och New Hampshire.

En del av Rudy Giulianis kampanjstab får inte betalt under januari. Det sägs vara frivilligt och att kampanjen inte har problem med pengar. Fan trot.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem från USA och tack för intressant rapportering från primärvalen!

Senaste republikanska debatten:
www.youdecide2008.com/video/video-fox-news-republican-debate-myrtle-beach-sc-11008/

Hälsn.
M. Rosendahl

Peter sa...

Den genomgående kommentaren från debatten är att Thompson gjorde mycket bra ifrån sig, frågan är bara om det inte är för sent.

Det faktum att Giuliani nu ber delar av toppen av hans kampanjestab att inte betala kommer ju inte stärka uppfattningen att det går bra, vilket innebär att kampanjen kommer få mindre pengar.
Gissar att någon av de som nu helst skall arbeta utan pengar blev så missnöjd att denne läckte.

Giuliani har nu släppt information om hur mycket pengar han hade vid årskiftet. Totalt $12,7 miljoner, varav $7 miljoner som kan användas i primärvalet. Dock ingen information om hur mycket de samlade in förra kvartalet (ingen republikan förrutom Paul kommer att lämna ut den informationen frivilligt, alltså kommer inte det ut förrän den 31 januari, efter Florida, men lagom för supertisdagen...) eller hur mycket de har kvar just nu.

Det ser inte bra ut. Och för att strö salt i Guilianis sår, det har gjorts en ny undersökning i New York. Giuliani 32%, McCain 29%.... (Klart intressant från undersökningen, abortmotståndare stödjer Giuliani och de som vill tillåta stödjer McCain...)

Guiliani kör ju en reklamfilm,Super Bowl, om att väljarna i Florida skall strunta i vad journalisterna säger. Gissar att den skulle ha fungerat klart bättre i New Hampshire. Den kanske till och med var gjord för New Hampshire...

Gällande Guiliani, desperation och reklamfilmer. Säga vad man vill om Tom Tancredo, men jag kan aldrig tänka mig att han skulle ha gjort den här reklamfilmen för Florida.

Soy Rudy Giuliani y apruebo este mensaje.

LiberalKid sa...

Peter: Onekligen intressant.
Ibland får jag intrycket av att oberoende väljare tror att McCain inte alls är konservativ i många sådana frågor, bara för att han har intryck som maverick.

Peter sa...

liberalkid, McCain får ju mest kritik av republikaner för hans inställning gällande immigration, miljön och Bushs skattesänkningar.

Han börjar även nu att bli attackerad även när det gäller socialkonservativa frågor, detta då trots 20 år i senaten så har han inte lämnat mycket spår när det kommer till att försvara socialkonservativa värderingar.
Nu senast från tex Rick Santorum.
Mark L Levin skriver om "The Real McCain Record".

Sin maverickstatus har han kvar tack vare pressen, som gillar honom eftersom han är tillgänglig. Utan ta upp kandidaters politik så är det ju helt uppenbart skillnad mellan hur journalister behandlar McCain och Clinton.
Den ene är tillgänglig, den andra ogillar pressen sedan åren i Vita huset...

Peter sa...

Fritt fall...

Marc Ambinder skriver att löner som kampanjen helst vill slippa betala uppgår till runt $50.000 dollar i månaden.
Ambinder skriver även att Roy Bailey som bland annat skötte kampanjens insamlingar har bytt uppgift.
Målet när han anställdes vara att samla in minst $100 miljoner 2007. Något som båda de demokratiska toppkandidaterna lyckades med, men Giuliani, och resten av republikanerna, var långt ifrån.

Någon som minns den här artikeln från förra året?
Gissar att det är pengar som kampanjen nu önskar att de hade kvar...

Det är något mer än två veckor till primärvalet i Florida.
Jag gissar att det är hur lång tid Giulianis kampanj har kvar, om ens det...

Anonym sa...

http://www.realclearpolitics.com/articles/2008/01/the_south_carolina_gop_debate.html

Här fanns transkrbitionerna för den som föredrar det. Vill också tacka för rapporteringe over there.

och när det gäller primärvalen så har jag gett upp alla försök att förutsägavad somska ske. Jag bara låter mig underhållas.

Anonym sa...

Till Peter. Ja det var ju New York annars var resultatet ganska konstigt. Att Rudy Guiliani skulle vara populär bland abortmotståndare är rätt märkvärdigt men Rudy har tonat ned sina åsikter i abortfrågan och försöker framställa sig som att han skulle vara emot aborter utan att säga att han är det. Han har lakt mycket tid på att han skulle vilja utnämna domare som följer konstitutionen som den är skriven utan att tolka in sina egna åsikter strich construcionist judges som det brukar heta. Fast det skulle nog inte hjälpa i New York som införde fri abort innan Roe v Wade 1973.

Annars är det konstigt att Ron Paul bara har stöd ifrån 1 % utav alla som är pro-life medan 5 % utav de som är pro-abortion jag tänker inte säga pro-choice. Ron Paul är ytterst hängiven abortmotståndare och har fått stöd ifrån USA:s mest hängivna abortmostståndare.

Chuck Baldwin vice presidentskandidat för the constitution party 2004 endorses Ron Paul:

http://www.youtube.com/watch?v=c84pJ6E7BYg

Ron Paul talar om abortfrågan:

http://www.youtube.com/watch?v=rqPXeoEoPZU&feature=related

Krigsblogg 2007 sa...

För de som vill checka upp om republikanerna - och fr. a. Romney - rekommenderar jag Hugh Hewitts radioprogram på Townhall.

Hewitt är helt klart för Romney (och Rudy o Thompson i andra hand) och relativt kritisk mot McCain o Huckabee, men det är kul i alla fall med gäster som Mark Steyn, Victor Davis Hanson och Christopher Hitchens. Mycket utrikespolitik, säkerhetspolitik, krigspolitik, med andra ord...

http://www.townhall.com/talkradio/show.aspx?radioshowid=5

Tobias Levander sa...

de oföddas försvarare: Vi är är väl alla emot aborter?
Du är välkommen att (utan bilder) visa hur USA och Sverige skulle se ut utan aborträtten och hur man skulle kunna genomdriva denna lag.