2008-01-08

Dagens frågor

Godmorgon vänner, nu börjar vi en otroligt spännande dag!

Det finns ett antal intressanta frågor som vi kommer få svar på idag, här är några av dessa:

Hur stor marginal kommer Barack Obama vinna med?
Frågan är inte längre om Obama kommer vinna utan med vilken marginal. Mitt tips är att det blir större än i Iowa, alltså upp mot 10 procentenheter.

Hur mycket försvagar Obama McCain?
Det finns fler independentens i New Hampshire än demokrater och republikaner. 2000 vann McCain med 18 % över Bush eftersom independents valde honom i så stor utsträckning. Men nu kommer väldigt många independents välja Obama, frågan är hur många. Och kan det innebära att McCain bara vinner väldigt knappt över Romney, eller kanske till och med förlorar?

Vem kommer trea hos republikanerna?
Mike Huckabee ser ut att plocka tredjeplatsen. Andra möjliga är Rudy Giuliani och Ron Paul. Om Huckabee inte bara kommer trea utan slutar hyfsat starkt på 15-18 % då ligger han väldigt bra till inför fortsättningen.

Kan Richardson överraska?
Jag har hört en hel del väljare på radion som resonerar så att ingen ska tala om för dem vilka de ska rösta på. Just nu handlar media bara om A (Obama), B (Clinton) eller C (Edwards), då väljer vi D (Richardson) resonerar en del. Han ligger nu runt 5-7 % i mätningarna, kan han ta sig upp över 10, då är han i alla fall lite banan.

Om inte, kastar han in då?
Om Richardson slutar på 5-6 %, kastar han in handduken då?

Det finns fler frågor, här är några. Ställ gärna flera och diskutera i kommentarerna.

1 kommentar:

Anonym sa...

För den som vinner en delstat alla den delstatens röster på partikonventet (som med elektorskollegiet i de flesta delstater) eller fördelas de proportionellt?