2007-12-25

Meet the Candidate: Rudy Giuliani

Rudy Giuliani väntande länge med att ställa upp på en timmes intervju med Tim Russert i Meet the Press. Det var nog ett misstag. En timmes oklippt intervju i nationell tv en månad innan Iowa låter ju annars som ganska bra. Men inte när Tim Russert sitter på andra sidan bordet laddad med stentuffa frågor. Rudy hade nog klarat sig bättre om han ställt upp tidigare. Mycket av det Russert tog upp är sådant som poppat upp under senhösten.

Giuliani spenderade största delen av timmen åt att prata om diverse skandaler eller påstådda skandaler. Bernie Kerik, säkerhetspersonal som skjutsade hans flickvän, affärskontakter med människor som har terroristkopplingar, osv. Oavsett om anklagelserna är sanna eller inte så gynnar det inte Rudy att få prata om det istället för politik. Visserligen fick han säga sin version, men bilden av en skandaltyngd politiker blev tydlig. Det är inte direkt vad republikanska väljare drömmer om efter förra årets skandalfyllda valrörelse.

Rudy Giuliani klarade själva grillningen hyfsat. Han hade svar på det mesta och är trevlig att lyssna på. Men han var dålig på att väva in sin politik i svaren, vilket visserligen var svårt. Någon nystart för hans kampanj blev det defintivt inte.

Inga kommentarer: