2007-12-29

Huckabees snedsteg

När nyheten om mordet på Benazir Bhutto kom trodde denna blogg - inklusive alla andra verkar det som - att det kommer gynna Giuliani och McCain och missgynna Romney och framförallt Mike Huckabee. Sedan dess har Huckabee dessutom lyckats trampa i klaveret inte mindre än två gånger. Det är inga stora klavertramp, men han granskas nu mycket noga och varenda litet fel späder på känslan av att han inte vet ett dyft om utrikespolitik.

Hans första snedsteg var när han i en intervju frågade sig vilken effekt det skulle ha i Pakistan om undantagstillstånd eller krigslagar (martial law) fortsatte. Vad han borde ha sagt är vad som kommer att ske om undantagstillstånd återinförs, eftersom det lyftes för två veckor sedan. Kanske bara en felsägelse, men hans kampanj vidhåller att han sa rätt och att Huckabee menar att visserligen har undantagstillståndet lättats upp, men kvarstår fortfarande.

Sen när han kommenterade Musharraf pratade han om Pakistans östra gräns mot Afghanistan. Pakistans västra gräns är det. Kanske även detta bara en felsägelse, men tillsammans med det tidigare och hans snedsteg om Iran så stärker det inte hans aktier inom utrikespolitiken.

Inga kommentarer: