2007-12-06

Efter solsken kommer regn

Som ett brev på posten för kandidater som stiger i opinionsundersökningarna kommer en tuffare granskning från medierna och en hel del välvilliga tips från de andra kampanjerna om diverse jobbigheter i det förflutna. Mike Huckabee har gått som en raket den senaste månaden och nu kommer det förflutna i fatt, men även nutiden kan vara jobbig.

En gammal historia, som påminner väldigt mycket om Michael Dukakis och Willie Horton, har rullats upp. Under Huckabees tid som guvernör i Arkansas fick en dömd mördare och våldtäktsman permission och tog då chansen att mörda och våldta igen. Mamman till den 17-åriga flickan säger att Huckabee är ansvarig för flickans död, och inga förklaringar i världen kan hjälpa mot en sådan känslosam historia. Dessutom är det mumma för medierna och storyn har fått stor spridning. Marc Ambinder försöker reda ut Huckabees verkliga skuld.

Huckabee gjorde också en miss i nutid. Han fick en fråga om den nya underättelserapporten om Iran som tagit stor plats i media:

--Kuhn: "I don't know to what extent you have been briefed or been able to take a look at the N.I.E. report that came out yesterday"

--Huckabee: "I'm sorry?"

--Kuhn: "The N.I.E. report, the National Intelligence Estimate on Iran. Have you been briefed or been able to take a look at it --

--Huckabee: "No."

--Kuhn: "Have you heard of the finding?"

--Huckabee: "No."

Han skyller detta misstag på att han inte blivit briefad av sin personal. Det visar hur viktig organisationen runt kandidaten är. När en liten kampanj plötsligt når framgång är det svårt att hänga med organisationsmässigt. För ett par månader sedan hade detta troligen inte blivit en nyhet ens, men nu har alla ögonen riktade på Huckabee.

Inga kommentarer: