2007-12-23

Ditt och datt

Jag har hittills rapporterat sparsamt om enskilda opinionsundersökningar, men nu när själva röstningen närmar sig finns inte riktigt tid för sådan eftertanke. Ett varningens finger är dock på sin plats. Undersökningarna ska ses mera som nyheter än verkligt utfall. Pollster.com har en genomgång av läget i Iowa där de just visar på hur olika undersökningarna visar. Titta på bilden nedan, strunta i linjerna, kolla på prickarna. De visar vilken otroligt stor variation det finns mellan undersökningarna.


Och med min nya inriktning att visa enskilda resultat så börjar vi med Boston Globes undersökning från New Hampshire. Den visar att Obama övertagit ledningen och McCain tar in snabbt på Romney.

Sista kandidat ut i Meet the Press är Ron Paul. Ska bli intressant att se hur han klarar en grillning av Tim Russert. (Jag ber om ursäkt att jag inte sett intervjuerna med Giuliani och Romney ännu, har inte haft internet hemma fören nu. Bytt lägenhet).

Marc Ambinder funderar lite på hur olika republikanska kandidater kan vinna. Han dissikerar också Rudy Giulianis strategi, som nu håller på att krackelera.

David Broder skriver i Washinton Post om Barack Obamas "stump speech", det tal han håller ute i kampanjen. Det är något alldeles makalöst, om man får tro Broder.

Kandidaterna spenderar nu 1,9 miljoner dollar per dag på TV-reklam. Hittills har de totalt brännt 83 miljoner.

Inga kommentarer: