2007-12-03

Ditt och datt

Hillary Clinton gav sig i går på Barack Obama och angrepp till och med honom som icke trovärdig person eftersom han säger att han föreslår universal health care, men inte gör det, enligt Clinton. Dessutom har han haft en Political Action Committee som enligt Clinton kanske är olaglig där han fått in pengar från lobbyister som han attackerar Clinton för att göra. Hon gjorde dock ett allvarligt misstag när hon attackerade Obama, så här sa hon:

“But I have been for months on the receiving end of rather consistent attacks – well now the fun part starts."

Obamas kampanj var inte sena att utnyttja detta i en motattack och i fundraisingbrev. Clintons kampanj menar att hon bara menade att det var roligt att gå in en ny fas av kampanjen.

Mitt Romney ska hålla Talet. Talet om religion och att vara mormon. Det är naturligvis ett stort risktagande från hans sida att framhålla hans egen religion. Att vara mormon är skadligare än att vara kvinna eller färgad. Tidigare har hans kampanj talat tyst om saken men uppenbarligen ser det att Huckabee nu tar de socialkonservativa och måste chansa.

Karl Rove ger via en artikel i Financial Times råd till Barack Obama hur han ska slå Hillary Clinton. Han menar att Obamas chans är i Iowa. Vinner han inte där är han chanslös.

Rudy Giulianis förflutna som borgmästare i New York är något han gärna framhåller i kampanjen. Men det kommer fram en hel skadligt från den tiden också. Förutom historien om Bernie Kerik så har nu anklagelser om att han utnyttjade de säkerhetsvakter han hade för att skjutsa flickvännen och andra resor med mera. Här är Politicos inledande artikel och här hittar ni en sammanfattning.

Inga kommentarer: