2007-11-05

PÅMINNELSE: Seminarium i kväll!

Påminner om seminariet i kväll hos Timbro:

Ett år före valet: Hur mår den amerikanska högern?

Den amerikanska konservatismen har liknats vid ett oheligt äktenskap mellan socialkonservativa och libertarianer. Men äktenskapet knakar i fogarna. Kritiken av både president George W Bush och den tidigare republikanska kongressen är stenhård, inte minst från libertarianskt håll. Hos Bush-administrationen ser libertarianer och andra en ny sorts konservativ ideologi där staten och dess utgifter får växa på ett nästan okontrollerat sätt.

Mathias Sundin är oppositionsråd i Norrköping (fp) och skribent på www.amerikanskpolitik.se. I sitt nya Timbro Briefing Paper Hey, Big Spender! har han kartlagt konfliktens bakgrund och karaktär. Hur allvarlig är konflikten? Hur befogad är kritiken? Och hur mår egentligen den amerikanska högern? Det är några frågor som kan vara intressanta att ställa sig när ett år återstår till det amerikanska presidentvalet. Eftersom den intressanta och initierade diskussionen om amerikansk politik i dag förs på bloggarna, samlar vi tre av landets främsta bloggare på området. Förutom Mathias Sundin – som presenterar sitt alster – medverkar också Dick Erixon och Johan Ingerö.

Välkommen till ett kvällsseminarium om amerikansk politik 365 dagar före presidentvalet!

Datum: 5 november
Tid: 18.00 - 20.00
Plats: Timbro, Kungsgatan 60, Stockholm

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Hoppas det gick bra! Jag hade hemskt gärna kommit och lyssnat, men nu blev det diskussioner om Kjula flygfält i partilokalen istället. ;)

Mathias Sundin sa...

Jag man måste ju prioritera här i livet. =)

Det var väldigt skoj!