2007-11-04

Hillary Clinton = Gudrun Schyman?

Jag har inget emot att svensk media försöker vara pedagogiska när de försöker förklara amerikansk politik. Men att jämföra Hillary Clinton med Gudrun Schyman blir lite väl krystat. De menar att Gudrun hatas av motståndarna och älskas av anhängarna. Ja, det är väl verkligen den enda likheten också. Finns det inget bättre exempel att jämföra med? Gudrun lyckades öka vänsterpartiets stöd med fem procentenheter, Hillary Clinton är amerikansk senator och front runner i det amerikanska presidentvalet. Snälla nån.

DN:s artikel är i övrigt hyfsat bra, men de kan inte låta bli att låna lite av demokraternas retorik när de beskriver Rudy Giuliani:

"En tuff utrikespolitik med vapenskrammel mot "skurkstater" och terrorister".

Vapenskrammel är favoritordet hos demokraterna när de beskriver republikernas och Bushs utrikespolitik.

2 kommentarer:

Anders Eriksson sa...

Visst, det var en okej artikel. Men kändes det inte rätt fattigt att 3/4 handlade om Hillary och resten om i första hand om Guiliani men också de andra? Jag trodde den skulle handla om valet som helhet, men så blev det ju inte.

Mathias Sundin sa...

Jo, visserligen men man kan ju inte kräva att varje artikel innehåller alla. Helt ok för mig att man ibland fokuserar på huvudkandidaterna.