2007-11-15

Debatt igen och nu har Hillary ett svar

Förra debatten för demokraterna dominerades av de andras angrepp på Hillary Clinton och hennes snurriga svar i slutet av debatten om hon stödde illegala invandrares rätt till körkort. Nu inför kvällens debatt har hon ett svar: Illegala invandrare ska inte få körkort.

Guvernör Eliot Spitzer i New York var det som funderade på att ge körkort till illegala invandrare och det var om honom Clinton pratade. Hon sa inte rätt ut att hon stödde hans förslag, utan bara att han försökte göra något. Vad hon egentligen tyckte i sakfrågan blev inte klart. Nu när Spitzer har lagt ner förslaget går Clinton ut och talar om sin åsikt. Marc Ambinder tror hon kommer svara något ungefär så här i kvällens debatt:

"I really didn't want to influence the debate in New York and make it more difficult for Gov. Spitzer, who is wrestling with a really difficult problem. But as a matter of principle, I don't personally believe that undocumented workers should be provided with driver's license."

Det är väl inte heller orimligt att förutspå att Hillary har tränat på att svara ja och nej och att hon laddat med en del material för att peka ut otydligheter och motsägelser i Obamas och Edwards uttalanden.

4 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Det verkar som om hon lade unge herr Oama över sitt knä och gav honom en ordentlig risbastu...

Niklas Frykman sa...

Obama. Inte Oama.

Mathias Sundin sa...

Och han utropade då, Omama?

Anonym sa...

Det tog hela 24 min innan någon annan än topptrion fick ett ord med i laget. Då fick Biden komma in och säga åt dem att sluta prata strunt och istället ta upp de viktiga vardagsfrågorna. Richardson spädde sen på med att säga åt dem att sluta smutskasta varandra. Detta säger nåt om den stigande instensiteten i kampanjen nu när det börjar dra ihop sig. Clinton gjorde bättre ifrån sig denna gång och hade mer raka svar på frågorna än tidigare. Hon överglänste dock inte nån och jag tycker det blev oavgjort mellan topp-3. Överraskade mest gjorde Biden som var på strålande humör och skämtade i vart och vartannat inlägg. Noterbart var att Edwards närmast förlöjligade hotet från Iran när han påminde om att det minsann inte fanns några WMD när man ropade om det förra gången (underförstått; inte nu heller...)Gångbart tema om han blir nominerad? Knappast! Richardson vill plocka hem alla trupper och rubbet från Irak inom ett år. Realistiskt om han blir nominerad? Knappast! Tydligt var även det utbredda flipp-floppande bland alla kandidater. De intar först en ståndpunkt, ändrar sig sen och intar motsatt ståndpunkt, några färska exempel; Irak-kriget, Irak-deadlines, oljan som krigsorsak, säkrare eller ej utan Saddam, Patriot Act, Kyle-Lieberman-resolutionen etc. Detta flipp-floppande blev övertydligt och nådde löjliga höjder när Chris Dodd gästade Tim Russert i Meet The Press. Joe Biden sammanfattade det i debatten på ett talande sätt när han pekade just på flipp-floppandet hos demokraterna, men sa att det gäller vad man vill göra NU. Talande. Detta visar att ingen av dessa kandidater är nåt att hålla i handen när det blåser!