2007-10-18

Thompson på offensiven

Fred Thompsons chans att vinna nomineringen om han blir de socialkonservativas klara etta. Därför attackerar han nu Mitt Romney och Rudy Giuliani för deras förflutna som mer liberala kandidater samtidigt han framhåller sitt eget konservativa förflutna:


2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Om detta blir ett problem för någon så är det väl Romney. Rudys position är ju välkänd och tolereras av hans anhängare eftersom han är en sån hård jävel i övrigt.

På Unibet har Romney nu gått om Thompson efter debatten. De låg länge som delade tvåor.

Men jag håller fast vid min förutsägelse. Romney kommer efter att de mindre kandidaterna slagits ut att framstå som 'Anyone but Rudy'-kandidaten och ta hem det här.

Tobias Levander sa...

Hans reklam kan göra honom en del gott, men Thompson har i övrigt inte visat sig så offensiv på sistone. Han var (om jag förstod saken rätt) helt osynlig i nästan en vecka efter senaste tv-debatten innan han slutligen framträdde vid ett kampanjmöte. För att vara en kandidat som börjat sin kampanj runt ett halvår efter de andra och inte har så mycket tid att spela med, verkar han ta det väldigt lugnt.

Romney som slutlig presidentkandidat är en bra gissning. Det förutsätter dock att han vinna ganska stort i Iowa och New Hampshire, där han lagt mycket möda och många dollar på att göra sig populär.

Det tycks också som att allt större delar av den mångfald av rörelser som brukar betecknas som den kristna högern nu börjar luta åt att stödja Romney. Han har fått ett oväntat "endorsement" från Robert Taylor och Bob Jones III vid Bob Jones University och gamle presidentkandidaten Gary Bauer uttalar sig positivt om honom.

De högerkristna är förstås en minoritet även bland republikanernas väljare och aktivister, men de är svåra att vara utan när man bygger upp den koalition av stödtrupper som krävs för att ta hem nomineringen.