2007-10-12

Ställer Gore upp i presidentvalet nu?

Jag har inte skrivit många rader om Al Gore här på amerikanskpolitik.se. Mest för att han själv förnekat att han ska ställa upp i valet. Nu när han vinner Nobels fredspris kan det vara värt att tänka på när Hillary Clintons seger ser ut att vara oundviklig att saker och ting kan ändras snabbt i politiken. Skulle Al Gore nu ställa upp i valet (vilket jag inte tror) vänder det upp och ner på nuläget och plötsligt är det strid på kniven igen.

Men det kommer han som sagt inte göra. Han är för sent ute. Skulle han ha gett sig in i kampen skulle han ha gjort det tidigare. Det går inte att sitta och vänta och hoppas på ett Nobelpris för att lansera sin kampanj. Gore kommer fortsätta vara "the man who used to be the next president of the United States."

2 kommentarer:

Peter sa...

Al Gore kommer inte ställa upp. Nobelpriset kommer inte förändra den saken lika lite som hans Oscar gjorde det trots vad alla hävdade, eller för den delen hans senaste bok.

Demokraterna är nöjda med sina nuvarande kandidater, något som även Al Gore ser. Är det något parti som fortfarande letar efter en enande kandidat så är det republikanerna.

Jag tror nog mer på att Al Gore kommer att ses mer som "the man who should have been the president of the United States"
Och då talar vi 2000...
Mycket kommer att skrivas om Högsta domstolens beslut.

Anonym sa...

Glöm inte din tinfoil-hatt. :P