2007-10-24

Inbjudan: Ett år till presidentvalet

Den 5 november kl 18.00-19.30 presenterar och diskuterar jag mitt Briefing Paper hos Timbro. Alla läsare av denna blogg (och annat löst folk) är hjärtligt välkomna!

Den amerikanska konservatismen har liknats vid ett oheligt äktenskap mellan socialkonservativa och libertarianer. Men äktenskapet knakar i fogarna. Kritiken av både president George W Bush och den tidigare republikanska kongressen är stenhård, inte minst från libertarianskt håll. Hos Bush-administrationen ser libertarianer och andra en ny sorts konservativ ideologi där staten och dess utgifter får växa på ett nästan okontrollerat sätt.

Mathias Sundin är oppositionsråd i Norrköping (fp) och skribent på www.amerikanskpolitik.se. I sitt nya Timbro Briefing Paper ”Hey, Big Spender!” har han kartlagt konfliktens bakgrund och karaktär. Hur allvarlig är konflikten? Hur befogad är kritiken? Och hur mår egentligen den amerikanska högern? Det är några frågor som kan vara intressanta att ställa sig när ett år återstår till det amerikanska presidentvalet. Eftersom den intressanta och initierade diskussionen om amerikansk politik i dag förs på bloggarna, samlar vi tre av landets främsta bloggare på området. Förutom Mathias Sundin – som presenterar sitt alster – medverkar också Dick Erixon och Johan Ingerö.

Efter diskussionen serveras en enklare amerikansk buffé.

Ett år till presidentvalet: Hur mår den amerikanska högern?
Datum: 5 november
Tid: 18.00 - 19.30
Plats: Timbro, Kungsgatan 60, Stockholm

5 kommentarer:

Anne Skoogh sa...

Åh - kul. Jag ska se om jag kan dyka upp. :)

Mathias Sundin sa...

Skoj! Välkommen!

Tobias Levander sa...

Jag kommer, om inte sjukdom eller någon annan oförutsedd omständighet hindrar mig.
Det kan vara värt att påpeka att Timbros hemsida anger att man måste anmäla sig senast 2 november om man vill delta.

chall sa...

Jag skulle gärna kommit förbi och lyssnat men eftersom jag är på andra sida pölen i händelsernas mitt (?!) så är det ite omöjligt. Finns det möjlighet att få tag i slutprodukten ändå??

Mathias Sundin sa...

Jajemänsan, papret kommer upp på Timbros hemsida och här såklart.