2007-08-05

The Rise of Jeri Thompson

Den dramatiska rubriken har Washington Post på en artikel om Fred Thompsons fru, Jeri Thompson. Det har på senare tid framkommit att hon har ett mycket stort inflytande i makens presidentkampanj och är pådrivande för att han ska ställa upp. Bland annat sägs hon ligga bakom den shake up som ägde rum nyligen där kampanjmanagern petades. Hon är i PR-branschen och har tidigare jobbat för republikanska partiet under några år.

Inflytelserika och viktiga bättre halvor är inget ovanligt i politiken idag. Bill Clinton och Elizabeth Edwards är två exempel. Men ingen verkar ta en sån aktiv roll som Jeri Thompson. Att ha sin bättre hälft som ledande i en kampanj innebär en stor risk. Fördelen med konsulter är att de går att sparka och att de inte har samma känsolmässiga band till kandidaten. I trängda lägen är det inte alltid känslorna som ska styra. Men ingen kan ju säga att Jeri Thompson gjort ett dåligt arbete hittills. Fred Thompson har gått från ingenstans till klar tvåa i racet på bara tre-fyra månader. Det är en prestation utöver det vanliga.

4 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Jag hoppas verkligen att det där är en bild på hans dotter, annars strider det nästan mer mot naturlagarna än paret Kucinich.

Anonym sa...

Det är faktiskt en bild på Jeri Thompson, och hon är faktiskt 40 år.
Elisabeth Harper (gift med Kucinic) är 29, har jag för mig. Så det skiljer en del mellan dem.

En annan intressant sak om Thompson är att alla hans tidigare flickvänner är väldigt positiva till honom, och bara har bra saker att säga om honom.

Mathias Sundin sa...

Låt oss nu inte spekulera om varför dom säger såna saker. Först ska jag starta en adult section av bloggen.

Anonym sa...

Rätt fyndigt att kalla posten "The Rise..." :-)
Kanske tur att "jobba på kandidaten stab" inte har samma dubbla betydelse på svenska... :-P

Angående fd flickvänner finns en artikel om deras omdömen (inte en adult tidning):
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article1977478.ece