2007-08-06

Republikanska Iowa-debatten

Igår förmiddag debatterade republikanerna med varandra i ABC:s This Week med George Stephanopoulos (tidigare rådgivare till Bill Clinton i Vita huset) och David Yepsen, välkänd politisk reporter i Iowa. Jag har inte hunnit se den ännu, men enligt kommentarerna verkar den inte ha skiljt sig så mycket från tidigare debatter. Mitt Romney hade en kul kommentar när han pratade om Barack Obama:

"Han har gått från Jane Fonda till Dr. Strangelove på en vecka."

TT rapporterar (bra det) att republikanerna är redo för aktion i Pakistan. Och kanske var det inte så mycket mer som kom fram från debatten. Vi får kolla och återkomma. Här har ni första delen:

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Nu har jag tittat på spektaklet (tak snela youtube) och står fast vid att Romney gör bäst intryck. Stabilt, kanske för stabilt. Men i USA har ingen någonsin förlorat på att framstå som för präktig. Och så håret förstås. Magnifikt.

Även Huckabee som tidigare varit som en del av inredningen visade sig vara en karismatisk rackare. Både Giuliani och Romney lär behöva en baptistpastor från Södern som är tio år yngre än de själva, så han blir nog VP.

McCain ser ut som att han är uppstoppad och hans röst låter gammal och trött. Giuliani är vild, han pratar för fort och han har ett talfel som gör att han verkar ha mindre 'gravitas' än Romney. Och han är i det närmaste flintis.

Men det blir mer spännande när Fred Thompson dyker upp...

Mathias Sundin sa...

Det var ett väldigt tjat om hår =) Tackavetja Fredrik Reinfeldt!