2007-08-02

Nu väntar vi på TT

Nu har vi siffrorna även för republikanerna och det visar sig att Rudy Giuliani ökar sin ledning nationellt över Fred Thompson. 33%-20% mot 29%-20% i juni. John McCain landar på 17% (upp från 14%) och Mitt Romney på 11% (ner från 14%).

Nu är det bara att vänta på att TT ska skicka ut en artikel (som igår) som DN.se lägger på förstasidan med en stor bild på Rudy där han håller upp armarna till en rubrik som skriker ut att han är i ledning. För inte behandlar de väl demokrater och republikaner olika?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det lär ju stå emellan Rudy och Thompson på republikanska sidan. Rudy har möjligen svårt med sina anti-gun, pro-abort tyckanden, även om han nu försöker rätta till det. Fred Thompson har svårt att skaffa pengar enligt vad jag läst det senaste. När man tittar på vänstersidan så är det Hillary som kommer gå vidare. John-bumpersticker-war-Edwards har inte en chans. Och Obama som skulle prata med tyrannerna i världen utan förbehåll är för ung och oerfaren. Vem är kvar? Hillary. Personligen tycker jag att Thompson borde gå vidare på republikanska sidan, men jag tror inte att han kommer igenom nålsögat. Faktiskt. Det finns möjliga sena inträdare såsom Newt Gingrich. Allt annat sagt, det kommer att handla om Rudy och Hillary. Rudy must win! Bevare oss för Hillary´s vänsterideologi som inte står såssana efter.

Mathias Sundin sa...

Mycket möjligt att det blir Rudy mot Thompson, men Romney finns där i vassen och lurar och gamle gubben McCain ska inte räknas ut. Thompson har inte haft svårt att skaffa pengar, däremot var det någon dumskalle i hans kampanj som att de siktade på 5 miljoner, så bidde det "bara" 3,4. Helt okej med andra ord, speciellt för någon som inte ens är kandidat.

Zarkow sa...

En person som svensk media helt lär undvika att tala om är Ron Paul. Detta då han varken är en demokrat eller krigstokig neocon-republikan, och det är gärna då två lägren svensk press vill visa upp att det endast finns.

Finns ju tex inte en tillstymmelse till att tala om det faktum att republikanerna, före neocon-intåget, var det partiet som gått på fredsbudskapet och en non-intervention policy medans demokrater vill vara världens poliser - glöm inte bort hur mycket Clinton skickade runt trupperna.

Ron Paul är dessutom den enda vettiga kandidaten och skulle vara en rolemodel för svenska politiker som säger sig vara liberala.