2007-08-28

Ditt och datt

USA:s justieminister har som bekant avgått. Demokraterna säger att det borde ha skett för länge sen, bättre sent än aldrig säger John Edwards. Republikanerna säger att det var rätt av honom, men passar samtidigt på att hylla honom för hans tjänst i det offentliga. Ingen verkar sakna honom allt för mycket.

Mitt Romney har fått problem men en supporter. Det är Idaho-senatorn John Craig, ordförande för Romneys senatsgrupp, som erkänt sig skyldig till förargelseväckande beteende på en herrtoalett. Craig har avgått från sin position inom Romneys kampanj.

Chris Dodd kan få ett välbehövlig stöd från brandmännens fackförening (de som gav sig på Giuliani) IAFF. Brandmännen var den första fackföreningen som stödde John Kerry 2004.

Barack Obama får beröm från ett ställe han inte vill ha beröm ifrån - från Kuba. Statsstyrda (som allt annat på Kuba) tidningen Granma rapporterar om Barack Obamas åsikter och avslöjar att det var Pentagon tillsammans med CIA, maffian och exilkubanska gangsters som mördade John och Robert Kennedy.