2007-07-11

Rudys Swift Boat-moment

2004 var Swift Boat Veterans en viktig del i att förminska John Kerrys insatser i Vietnamkriget. De gick till stenhård attack och det tog ett par veckor innan Kerrys kampanj verkligen svarade. De trodde att det skulle gå att tiga ihjäl en sån obskyr grupp med små resurser. Men i internetåldern kan även små grupper få stort genomslag.

Nu kommer något som kan liknas vid Rudy Giulianis egna Swift Boat Veterans, en fackförening för brandmän. De går till stenhård attack på honom genom att påstå att han inte alls var någon hjälte vid elfte september-attacken och hans handlingar gjorde så att brandmän dog och alla kvarlevor inte togs om hand. Brandmän och anhöriga till dödade i attacken uttalar sig i videon.

Det misstag som Kerry gjorde tänker inte Giulianis kampanj upprepa. Redan innan videon kom ut under eftermiddagen så kom ett svar från kampanjen. De kallar där organisationen International Association for FireFighters för International Association of Partisan Politics och listar deras historiska stöd till demokraterna. Bland annat att ordföranden för organisationen var co-chair för John Kerrys kampanj. De hänvisar också till allt bra Giuliani gjort för brandmän och citerar New Yorks förra brandchef när han hyllar Rudy.

Att Rudys kampanj går i svaromål gör kanske att attacken får större uppmärksamhet. Men skulle de låta bli att kommentera kunde de vinna mark på nätet och fackföreningens version skulle bli den som de sedan skulle få slåss mot. Nu när medierna rapporterar om saken kommer båda sidor omedelbart föras fram.

Så här ska en kampanj bedrivas. Proffsigt av Giuliani. Nu får vi bara se om det funkar...

2 kommentarer:

Peter sa...

Swift Boat Veterans var inte en obskyr grupp med små resurser precis.

Förövrigt så håller jag inte med om att man kan jämföra brandmännen med den gruppen.

Dock med tanke på vilken kandidat som du håller på så är ju vad du skriver inte särskilt förvånande.

Hursomhelst, ha en trevlig semester.

Peter sa...

Fackföreningen i fråga höll ett möte med presidentkanidater i mars. Alla toppkandidaterna, för både republikanerna och demokraterna, deltog förrutom Mitt Romney och då som sagt Rudy Giuliani, som valde att efter ha tackat ja inte medverka. Som de skriver, hitta gärna en annan organisation eller förening som kan hålla ett möte med alla toppkandidater från båda partierna samtidigt...

Den stödjer också ofta republianska politiker. En av de två fackföreningarna som producerade videon stödde Bush 2004.

De är inte så partisanska som Giuliani och även du försöker hävda. De tycker inte illa om republikaner, de tycker illa om Giuliani.

Ju mer Giulianis kampanj hävdar motsatsen desto fler personer blir intresserade av att verkligen undersöka det hela. Tror inte precis det är något som gynnar kampanjen.
Tror inte att fackföreningen sitter på samma mängd pengar för den här kampanjen som Swiftboat Veterans for "Truth" hade, så jag tror nog att de är mycket nöjda med vad Giuliani gör just nu.