2007-07-29

John McCains räddning?

I det utmärkt roliga spelet President Forever kan man både köra primärval och nationellt val. För att få lite utmaning valde jag John McCain och justerade ner hans siffror och pengar till dagens krisartade läge. Man börjar den 1 oktober och har alltså bara drygt tre månader på sig.

Jag valde den strategi som jag har funderat på för McCain. Han är en mycket välkänd politiker och hans åsikter om Irak och utrikespolitik är välkända. Det finns alltså ingen anledning att fortsätta tjata om det. Den kritik som finns mot honom gäller att han svikit konservativa åsikter ibland när han gjort upp med demokrater, som senast i fallet om immigrationsreformen. Många väljare är alltså misstänksamma mot honom och inte helt säkra på om han verklig är konservativ. Med andra ord måste han lyfta fram sina konservativa sidor. Han står ju i många frågor klart till höger om Bush (även om det inte alltid är så svårt).

Jag valde som teman i kampanjen abort (som han är motståndare till), same-sex marriage (samma sak där) och balanced budget (där han är hårdnackat konservativ). Fokus blev Iowa, New Hampshire, Wyoming och South Carolina. Alla resurser satsades och jag kampanjde bara i dessa fyra stater. Anförande om mina teman hölls och TV-reklam kördes (den jag hade råd med).

Långsamt började McCain öka i de fyra delstaterna för att plötsligt rycka upp i ledning i Iowa, delad ledning i NH, ledning i SC och delad ledning i Wyoming. Jag gjorde små test i Florida, som inte gav något resultat i opinionen. Däremot i Georgia, Alabama, Arkansas, Oklahoma och andra stater i södern. Jag expandera kampanjen dit och opinionssiffrorna ökade. Nu började även saker hända i Texas och Kalifornien och i början på januari körde jag en drive även där. Resultatet blev storslam. Jag vann i Iowa, förlorade NH, vann Wyoming och South Carolina. Den femte februari vann McCain det mesta och den tolfte februari var allt klart efter vinst i Virginia.

Mitt Romney utsågs då till vice presidentkandidat och nu ska Hillary Clinton knäckas.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Varför Wyoming? Det är en liten stat som inte ger så många delegater, och den kommer inte så tidigt i kampanjen att den kan utnyttjas för att bygga upp momentum..?
Eller?

Mathias Sundin sa...

I spelet så ligger det den 22 januari, samtidigt som NH.

Johan Ingerö sa...

Men tack så mycket! Fattar du vad du gör med mitt liv genom att visa mig sånt här...?

Mathias Sundin sa...

Sorry =)

Anonym sa...

Det stämmer, fel av mig. Trodde Wyoming kom senare..
Var det bara därför, eller något annat skäl? Wyoming brukar väl annars inte vara en stat som det satsas så mycket på, den ligger lite avsides och har inte så många invånare.
Jag blev bara lite nyfiken..

Johan Ingerö sa...

Du måste berätta mer detaljerat. Vem var din huvudkonkurrent i primärvalen? Vem vann NH? Varför inte välja någon ännu mer konservativ än Romney? McCain riskerar ju inte att skrämma moderater?

Mathias Sundin sa...

Hehe. McCains åsikter (enligt spelet) funkade hyfsat i WY och registerade några points högre i opinionen.

Jag tror att Rudy tog hem NH, men jag var inte långt efter. Han var tämligen chanslös sen. Romney var den enda som utmanade mig. Det var också anledningen till att jag utsåg honom till vp-kandidat. Mest för att bli av med honom och kunna börja kampanj general election. Han var den enda som inte slutade (trots att det var klart, idiot). Så jag gjorde honom till vp-kandidat och fick lite lugn och ro =)

För övrigt kickade jag Hillarys rumpa. 330 elektorsröster min väg, däribland Kalifornien som inte ens var del av min strategi. Vann popular vote med sju procentenheter.

Johan Ingerö sa...

Antar att du sopade hem hela södern? Har nämligen försökt konstruera en southern strategy för demokraterna men utan att lyckats. Det stärker mig i min övertygelse att republikanerna kan spela säkert när primärvalen väl är över. :-)

Mathias Sundin sa...

Jupp hela södern utan problem. Florida likaså, Ohio också. Torskade dock Nevada, vilket stör mig eftersom jag verkligen jobba häcken av mig där.

Niklas Frykman sa...

Men du hade inte Fred Thompson med va? Eller har du byggt en egen Fred Thompsson?

Jag vill ha uppdateringar!!! Argh!

Jag lyckades f.ö. vinna en hel del sydstater för demokraterna (Hillary), bl.a. Georgia, men det kostade totalsegern. Hade Mark Warner som VP.

Mathias Sundin sa...

Fred Thompson var med. Hans finns med i senaste versionen. Det ska laddas ner automatiskt. Jag fick uppa hans siffror lite dock. Ska nog köra som honom en gång.

Johan Ingerö sa...

Mathias

Florida ÄR söder. :-)

Niklas

Jo, om man satsar hur mycket tid och pengar som helst så kan man vinna några sydstater med en demokrat, men då försummar och förlorar man alla swing states och även en och annan solid state.

Det borde vara lättare med Warner eller Bayh. Kruxet är ju bara att man först måste lotsa dem genom primärvalen. Det är faktiskt ett väldigt verklighetstroget spel...

Mathias Sundin sa...

Om man vill kan man ju fuska lite och börja med general election.

Niklas Frykman sa...

Att lotsa Warner genom primärvalen var faktiskt busenkelt (när jag körde med honom som presidentkandidat). Bayh var knepigare. Men de kan ha överskattat Warner i den gamla version jag sitter med.

Hade Warner ställt upp så hade han nog varit min favorit även i verkligheten.

Mathias Sundin sa...

Gjorde det och lyckades slå Giuliani. Det såg illa ut ända till valdagen. Jag struntade i alla blåa stater och fokuserade på de röda. Det innebar att Giuliani tog mark i både de röda och blåa. Men så i sista veckan utjämnade jag i Texas och North Carolina. På valdagen vann jag båda dessa, men förlorade Virginia. En del stater som Montana, North och South Dakota gick min väg. Samt då NY, Kalifornien, Florida, Ohio, Pennsylvania och Illinois. 330 elektorsröster och 52-48 popular vote.

Mathias Sundin sa...

Ja, Warner verkar schysst. Han funderar tydligen på att ställa upp i senatsvalet 2008. Om inte (John) Warner ställer upp igen. Eller så blir det ett nytt försök som guvernör 2009.

Niklas Frykman sa...

Han får väl inte bli guvernör en gång till enligt VA:s lag? Nåja, han är 54 eller nåt så han kan ju bli president 2012 eller 2016.

Jag körde Warner igår med den nya fina versionen. Fick McCain emot mig (och hade småpartierna påslagna). Jag vann en jordskredsseger med över 500 röster. Sopade hem alla (!) sydstater och var på vippen att vinna Utah.

Tror dock att jag fick lite hjälp av en bugg som gav Petroutka (Constitution Party) onormalt mycket press för att han blev nominerad...

Mathias Sundin sa...

Jorå, man får inte bli guvernör två perioder efter varandra, men däremot är det okej 2009 när Kaine slutar. Knäppa lagar.

Schysst, 500 röster är inte illa. Vad körde du för frågor?