2007-07-04

Född den 4 juli

I alla fall är det en pånyttfödelse av denna blogg som hittills gått under namnet "I Chydenius fotspår". Från början var det en blogg om allt mellan himmel och jord, numera är den uteslutande om amerikansk politik, och vad passar väl då bättre än att döpa bloggen till just det. Så ny adress, www.amerikanskpolitik.se (ni kan använda den adressen, även om det inte står den i adressfältet ännu, men det ändras snart) och ny fin layout. Bilden är skapad av Gustav Svansbo. Den gamla adressen kommer funka ett tag till, sen ska jag använda den för att hylla Anders Chydenius.

Jag kommer, som jag berättat tidigare, rapportera två gånger direkt från USA nästa år. Under primärvalet i New Hampshire och troligen från Washington under valet i november. Dessutom ska jag utveckla bloggen, bland annat med lite intervjuer och kanske någon gästkrönikör då och då. Kom gärna med förslag på vad ni vill ha.

Mitt mål är som det står i loggan, att vara fair and balanced. Jag upplever, och påpekar ofta, snedvridning i den svenska rapporteringen. Jag är ingen opartisk granskare, men försöker vara tydlig med vad som är mina egna åsikter och försöka vara neutral i faktabeskrivningen av vad som händer over there. Det kommer jag inte alltid lyckas med, men hittills har jag klarat det bättre än stora medieföretag med folk på plats i USA. Jag har en fördel då mitt stora intresse i första hand är det politiska spelet, och i andra hand sakfrågorna. Följaktligen kan jag bli lika imponerad av någon längst till vänster eller längst höger om de är skickliga på det politiska spelet, även om jag inte håller med dom i sak.

Grattis USA på födelsedagen (och grattis nya bloggen)!

3 kommentarer:

Ökenvandring sa...

Ska bli mycket intressant att följa din 'nya' blogg. Keep up the good work! :)

Ola J Hedin sa...

Jag tackar, bugar och bockar för gott arbete och ser fram emot fortsättningen.

Mathias Sundin sa...

Tackar, detsamma! =)