2007-07-02

Clinton långt efter Obama

Hillary Clinton har ännu inte släppt siffrorna för kvartal men en del har ändå kommit fram. Bland annat att hon ligger ungefär 10 miljoner dollar efter Barack Obama i pengar som får änvändas under primärvalssäsongen.

En bidragsgivare får ge maximalt 2300 dollar för primärvalen och 2300 dollar som får användas om kandidaten blir nominerad av demokratiska partiet. Alltså går det redan nu att få in maximalt 4600 dollar från en person, men bara hälften får användas nu.

Enligt uppgift så har Hillars kampanj dragit in 27-28 miljoner dollar totalt, men bara 21 av dessa får användas nu. Obama fick alltså in 31 miljoner att använda nu.

Som Dick Erixon skriver var förmodligen Hillarys strategi att genom en enorm kampanj- och pengamaskin vissa framförallt väljarna att det inte var någon idé att rösta på någon annan kandidat, eller att skänka pengar till någon annan. Likt Bush 1999.

Det finns siffror från de andra kandidaterna, men jag är inte helt säker på att de är fullt ut bekräftare ännu. John Edwards nådde målet på nio miljoner, Richardson sju och Dodd 3,25.

Inga kommentarer: