2007-06-02

McCain på offensiven

Det är svårt att inte bli imponerad över John McCain. Feg är han verkligen inte. Immigrationsreformen som förhandlades fram av republikanska senatorer, därav McCain, Vita Huset och demokratiska diton väcker enormt starka känslor, inte minst till höger. De menar att den innehåller en amnesti för de 12 miljoner människor som idag illegalt bor i USA.

McCain blev påpucklad av de andra kandidaterna, inte minst Mitt Romney, men står upp och har ställt upp i en mängd konservativa radio- och TV-program för att försvara överenskommelsen.

Dagen innan republikanernas debatt på tisdag håller McCain dessutom ett stort immigrationstal. Kanske är det politiskt vansinne, en stor chansning är det hur som helst. Men fasen, jag beundrar McCains raka ryggrad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om han har rak ryggrad kanske han borde sluta ljuga för väljaren om att lagen inte är amnesti, utan i stället försvar vad det är.

Definitionen av amnesti är en allmän straffeftergift.

Straffet för att illegalt smyga in i USA (eller Sverige, eller Mexiko) är utvisning.

Mccains lag ger samtliga illegala invandrare permanent uppehållstillstånd efter ett dygn (undantag grovt kriminella som man kan hitta, samt de som kom de som kom efter 2007).

Mccains argument är att det kostar några tusen dollar att lite annat symboliskt strunt bli medborgare (att få permanent uppehållstillstånd kostar i princip ingenting, och är som sagt omedelbar). Därför är det inte amnesti!

En tjuv bryter in i Mccains hus och ockuperar en våning. Någon stiftar en lag om att tjuven varken behöver få fängelsestraff eller kastas ut, men han måste betala 1000 dollar i böter. Är det inte en amnesti?

Tack och lov är väljarna inte så korkade som han tror. Mccain har gått från 30% till 14% i South Carolina, på en vecka.

/Tino