2007-05-15

Round two. Fight!

I natt svensk tid är det återigen dags för republikansk debatt. Förra gången var det i Ronald Reagans presidentbibliotek i liberala Kalifornien, denna gång är det socialkonservativa South Carolina som står värd. Det var där Bush kom igen år 2000 och knockade John McCain efter att ha själv varit nere för räkning efter McCains storslam i New Hampshire.

Det som ska bli mest spännande att se är hur TV-tittarna i South Carolina bedömer debatten. I Kalifornien tyckte tittarna att Giuliani vann, men så är de också mer liberala än de i South Carolina. The Politico förutspår att debatten kommer handla mer om sociala frågor, eftersom det är där tydligast skillnader finns. Det blir med andra ord ett mycket intressant test av hur Giulianis mer liberala åsikter i frågor om abort påverkar väljarna.

Den senaste undersökningen från South Carolina som jag hittar leder Giuliani i med 22 procent för Newt Gingrich med 15%. Mitt Romney 10%, John McCain 9% och Fred Thompson 8% kommer sen.
De flesta undersökningar innan dess visar dock på en ledning för McCain, med 13 procentenheter hos ARG och hos Zogby med tre procentenheter.

Inga kommentarer: