2007-05-08

Giuliani gav pengar till fri abort-rörelse

Under tiden som borgmästare i New York gav Rudy Giuliani pengar till en organisation som jobbar för fri abort (jag undrar om det inte är samma organistion som farfar Bush, senator Prescott, jobbade för en gång i tiden).

Många menar att hans inställning i abortfrågan är ett stort hot mot hans kandidatur. Och visst, hans åsikt går tvärsemot många kärnväljare, men jag undrar hur stor roll det egentligen kommer att spela. Vad vill kärnväljarna huvudsakligen? Jo, att presidenten ska utse domare som tolkar konstitutionen som de själva gör det. Att delstaterna ska få avgöra om abort ska vara fri eller inte. Nu finns ett domslut från 70-talet, Roe v. Wade, som gör abort fritt i hela USA.

Rudy Giuliani har lovat att utse samma sorts domare som president Bush, som är mycket uppskattade hos exempelvis den kristna högern. Om han kan vara trovärdig i det så har jag svårt att se att abortfrågan blir ett så stort ok runt hans hals. Folk är ju inte rabiata, inte tillräckligt många i alla fall. Om en person har en åsikt som jag starkt ogillar, men gillar honom i övrigt på många områden. Och om det område jag ogillar inte kommer få någon praktiskt betydelse så varför skulle jag inte rösta för honom?

Inga kommentarer: