2007-04-29

SVT: Republikanerna uträknade

I Agenda ikväll sände de ett långt hyllningsreportage om Hillary Clinton och Barack Obama som varken sa speciellt mycket om själva kandidaterna förutom lite ytligt fluff eller någonting alls om motståndarna på den republikanska sidan. Ett reportage i sig om just dessa två är inte konstigt, de är mycket spännande och annorlunda kandidater så till vida att den ena är kvinna och den andra svart man. Men är det inte ens intressant att fundera på om de verkligen kan vinna valet, om de skulle bli demokraternas kandidat? Nej, inte för SVT. För de vet redan hur det går.

Programledaren frågar nämligen Britt-Marie Mattson efter inslaget om det är så att man allstå redan nu ska räkna bort republikanerna från presidentposten. Herregud! Okunskapen måste väl ändå ha slagit ett nytt rekord! Det troligaste är ju att en republikan vinner. Men SVT ser bara demokrater, precis som svenska media i övrigt.

Det var stora rubriker i svenska medier om den första debatten hos demokraterna. Vi får se hur stora de blir när republikanerna debatterar den 3 maj.

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Jag såg eländet men orkade inte skriva om det själv. Man undrar ju var de får sin research ifrån.

Patrik sa...

Jag missade inslaget, men reagerade på en påannonsering tidigare under kvällen, vem blir USA´s nästa president Osama eller Clinton?