2007-04-02

Mitt Romney slår knock

Nu har även en del av republikanernas siffror kommit ut. Mitt Romney överraskar alla genom ett väldigt stark resultat på 23 miljoner dollar. Det ska också noteras att detta är så kallade primary money, alltså pengar som han får använda i den nuvarande kampanjen innan och under primärvalen och även om man blir sitt partis kandidat. Man kan samtidigt samla in pengar som bara får används om man senare blir respektive partis kandidat. Hillary Clinton har samlat in båda typer av pengar vilket försvagar styrkan i hennes resultat. Med hur mycket vet vi inte ännu.

Det gör att Romney troligen slår Hillary Clinton första kvartalet. Med tanke på att han ligger på runt 5-6 procent i undersökningarna så är det ett fantastiskt bra resultat som omedelbart kommer katapulta honom uppåt. Han kommer nu verkligen tas på allvar och bli en stark utmanare till McCain och Guliani.

Rudy Giuliani landade på 15 miljoner, vilket inte är så bra, men med tanke på att 10 av dessa kom under mars månad så visar det ändå att han har kapacitet, men kom igång sent. John McCain har ännu inte släppt sina siffror. Visar han dåliga siffror, vilket kampanjen har signalerat, så kan Romney hamna i position att ta över hans plats som tvåa i racet.

Inga kommentarer: