2007-03-29

Sjukdomen ger Edwards kampanj fart

Det som på sikt jag tror kan kraftigt skada John Edwards kampanj och tvinga honom att sluta har på kort sikt gett honom medvind. Hans onlinefundraisning har ökat med 50 procent de senaste dagarna erfar LA Times. Washington Post noterar samma sak och menar att 24 000 email strömmande in till kampanjen på 24 timmar.

En ny undersökning bekräftar att amerikanska väljare stödjer hans beslut att fortsätta kampanjen. 57 procent säger att han fattade rätt beslut, 24 procent tycker han borde avslutat den omedelbart.

Charlie Cook, en av dessa politiska nördar, sätter den kanske mest mänskliga aspekten på Edwards beslut. Han gör det utifrån en politisk analys, det är hans jobb, men ställer en fråga som få hittills har ställt. Diskussionen om John och Elizabeths beslut att fortsätta kampanjen har först som om de saknar barn. De har en nästan vuxen dotter men också två små barn, sex och åtta år. Deras far kommer nästan vara helt borta ur deras liv under denna mycket kritiska period, och deras mor till stor del också. När det börjar gå upp för folk, hur reagerar de då?

Inga kommentarer: