2007-02-16

Mitt Romney officiellt presidentkandidat

Tidigare hade Mitt Romney bara en så kallad presidential exploratory committee även om få tvivlade på att han skulle köra racet ut. Nu blir han först av de tre stora, John McCain, Rudy Giuliani och han själv att officiellt ge sig in i racet fullt ut.

Han gjorde det vid Henry Ford museet i Michigan, vilket han omedelbart fick kritik för. Henry Ford var en känd antisemit. Romney är från Michigan och hans far var guvernör där på 60-talet.

I talet framhåller Romney hans erfarenhet från den praktiska politik som handlar om att uträtta något, som guvernör i Massachussets och från hans erfarenhet som företagsledare och VD för OS i Salt Lake City. Det är detta som gör guvernörer så tilltalande. De har varit högsta ansvariga, de har gjort något där resultaten verkligen syns. Och Romney har som sagt inte bara det, han är också den som kom in och räddade OS i Salt Lake City från fiasko. När han pratar om att han vill förändra saker får det en annan tyngd än när senatorer säger det.

Han pratade också om familjen, om Gud, om sänkta skatter, kampen mot islamismen och om frihet. Ni kan se ett sammandrag här.

Kan han skaka av sig sitt förflutna som alltför liberal senatorskandidat och få folk att acceptera att han är mormon så har han en bra chans att bli USA:s nästa president.

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Hmm. Inget övertygande anförande. Han tittar ner och ser generad ut så fort folk jublar och det ger ett osäkert intryck. Hamnar han mot en retorisk wizkid som Obama så kommer han att få problem.

Pratar mycket om pappa i inledningen. Pappa som misslyckades i sina presidentambitioner. Kanske försöker Mitt snarast kompensera för honom än att han verkligen verkligen själv vill bli president.

Jag trodde nog att det skulle bli Romney (även om jag håller på Giuliani) men jag blev inte övertygad av detta.

Mathias Sundin sa...

Håller med dig. Men Obama imponerade inte på mig heller i hans tal. Förvånansvärt dålig retorik för att vara på den här nivån. Dom skulle besöka Eskilstuna och Norrköpings kommunfullmäktige för att lära sig lite =)