2007-02-18

McCain i Iowa

John McCain tappar långsamt stöd i opinionen och han måste nog bryta den extrema koppling till Irakkriget som hans kampanj fått. Medtävlarna Giuliani och Romney har samma uppfattning om kriget men får prata lite andra frågor. Ett bra exempel på McCains situation är den här artikeln i NY Times. Den handlar om hans första besök i Iowa sedan han startade en exploratory committee. Artikeln berör en fråga - Irak.

2 kommentarer:

Tino_G sa...

Nja. Bland republikaner vinner Mccain naturligtvis på sin styrka som den idag mest trovärdiga politikern i Irak-frågan. Utan den skulle han vara dead on arrival som vänstervriden låtsas-republikan. Att han tappar bland NYT och andra socialister må vara sant, men de är inte där hans problem ligger idag.

Dessutom är det så enkelt att Mccain i varje fall är chanslös om Bush plan i Irak inte fungerar, så knuten som han är till den. Om det skulle funka däremot kan det bli hans räddning.

Att Giuliani inte pratar lika mycket Irak är inte så konstigt, han är ny i riks-politiken, och folk är nyfikna på hans åsikter om ett rad fält.

Mathias Sundin sa...

Han tappar inte bland NY Times, han tappar i opinionen. Jag tror att folk uppskattar att han står upp för sin åsikt, men att bara få prata om en enda fråga är inte bra för någon politiker.