2007-01-23

Hillary Clintons konversation

Störd som jag är stannade jag uppe för att kolla på Hillary Clintons livechat, hennes konversation med det amerikanska folket, en hightechversion av hennes listening tour som hon genomförde i New York när hon kampanjade för att bli senator

Hillary sitter i samma soffa som hon gjorde i videon där hon meddelade att hon är in. Det ska säkert kännas hemtrevligt, och det funkar. Jag noterar att hon har samma tofsar till gardinerna som jag har på kontoret. Det ni!

En av de första frågorna handlar om Irak där någon undrar om hon ångrar sin röst för kriget. Det gör hon inte, men menar att om hon vetat vad hon vet idag hade hon röstat annorlunda. Hon är mot fler trupper och vill sätta press på den irakiska regeringen genom att hota med att dra in pengarna till deras armé och polisväsende. Hon betonar att inget får göras som hotar de amerikanska trupperna. Smart.

När en fråga handlade om sjukvård så pekade hon på hennes tidigare misslyckande under de första åren av Bill Clintons presidentskap, men hon menar att hon lärt sig av alla misstagen och verkligen kommer lyckas nu.

Jag måste säga att efter bara 15 minuters samtal så känns det just så, som ett samtal. Den Hillary som man bara ser genom andras ögon, en något kylig bild som i alla fall jag har haft, försvinner snabbt. Dessa samtal är nog ett genidrag, hon blir mycket mer mänsklig och pratar som en vanlig människa. Trevligt, är ordet.

Frågorna är naturligtvis valda för att hon ska få prata om sina favoritfrågor, hittills har Irak, nationell säkerhet, orkanen Katrina, sjukvård och oljeoberoende berörts. Det är ganska ytliga svar som nästan helt saknar innehåll, men fan vad trevligt det är.

Där kom en mycket bra fråga för att göra henne mer mänsklig, vilken är din favoritfilm. Hon verkar ha tre, Trollkarlen från Oz, Casablanca och någon film med Robert Redford.

Nehe, jag har ett jobb att sköta imorgon. Hillary får klara sig själv resten av kvällen. Ett smart drag, dessa livechats. Jaha, nu säger Hillary också godnatt. Natti natti själv, hälsa Bill.

3 kommentarer:

Tino_G sa...

Kul jämförelse:

Thatcher Quote:
"There is no such thing as society: there are individual men and women, and there are families."

Hillary Quote
"We must stop thinking of the individual and start thinking about what is best for society."

Thatcher Quote:
"People think that at the top there isn’t much room. They tend to think of it as an Everest. My message is that there is tons of room at the top.

Hillary Quote:
"Throughout the 1980’s, we did hear too much about individual gain and the ethos of selfishness and greed."

Thatcher Quote:
"No one would remember the Good Samaritan if he’d only had good intentions—he had money as well."

Hillary Quote
"We're going to take things away from you on behalf of the common good."

Mathias Sundin sa...

Hehe, har Hillary faktiskt sagt de där sakerna? Jag menar, på senare tid?

Anonym sa...

Jag minns nar hon sa det sista citatet, sa det ar ungefar 2004.