2006-12-08

Senaste inför 2008

Det spekuleras att Mitt Romney kommer anställa Beth Myers som kampanjmanager om han ställer upp i presidentvalet. Hon är idag hans numero uno politiska rådgivare.

Det spekuleras också att John McCain kommer anställa mycket rutinerade Terry Nelson som sin kampanjmanager. Han har tidigare bla varit national political director för Bush-Cheney-kampanjen 2004.

Fox News rapporterar att Bill Richardson kommer ställa upp i presidentvalet, och Washington Post att han bestämmer sig först i januari. Båda har troligen rätt.

Hillary Clinton leder i en opinionsundersökning klart med 33%, före John Edwards 15%, Al Gore 14% och Barack Obama 12%. John Kerry fortsätter att tappa stöd, från 11% i februari till 5% nu.

I samma undersökning så leder Rudy Giuliani 24% hos republikanerna svagt före John McCain 23% med Condi Rice på tredje plats med 15% och Newt Gingrich 8% före Mitt Romney med 4%. Newt har en svagt positivt trend.

2 kommentarer:

Anonym sa...

skön kommentator:

http://www.youtube.com/watch?v=cLaAUx4r7ow

Anonym sa...

Massmedia älskar David och Goliat melodramer, och ett sådant vankas det som bekant i Göteborg för tillfället. Nypopulister som Centerns ungdomsförbund går det för att luncha, och den fiktiva högeropinionen på nätet rasar i diverse bloggar. Hon är ju såå sympatisk denne käcka Göteborgare. Men är hon det? Enligt hotell- och restautangfacket ser hon bara på timlönen, 95 kronor, som förvisso är högre än kollektivavtalet. Men hon bortser från semesterersättning, sjukersättning, avtalspension och helgdagsersättning. HRF har räknat ut att den anställde skulle få nästan 50 000 kronor mer per år med ett kollektivavtal. Är det en trevlig arbetsköpare det? Som blåser en på 50 laxar per år? Ja, i unghögerns värld är det tydligen det. Det är patetiskt att se hur nypopulisterna sparkar in öppna dörrar och tror att de är de första av i högerflocken som kör vulgoliberala argument mot SVT, kultur som de så klart inte förstår ett dyft av, och facket så klart, detta "röda skynke" för marknadskramarna. Tja, om fyra år är de borta, men att ha fyra förlorade år framför sig på så gott som samtliga politikområden är inte så kul. Man får ta det som en zenbuddhist!