2006-11-01

Karl Rove jublar

John Kerry har gjort det igen. Gjort bort sig. När han kampanjade för den demokratiske utmanaren i Kaliforniens guvernörsval så skämtade han om trupperna i Irak. Något som är extremt känsligt i USA, inte minst en vecka före ett val. Han sa att det var viktigt att utbilda sig annars kanske de hamnar som soldater i Irak. Kerrys pressfolk menar att han vad han skulle säga, och alltid brukade säga i sina tal, var följande:

"I can't overstress the importance of a great education. Do you know where you end up if you don't study, if you aren't smart, if you're intellectually lazy? You end up getting us stuck in a war in Iraq."

Hur det än är med den saken så har detta kanske inte har skjutit Kerrys nya presidentplaner i sank, men allvarligt skadat dom.

Och självklart hjälper det republikanerna i valet. Nu får man chansen att prata om sin favoritfråga och dessutom den fråga som funkar bäst på väljarna, nationell säkerhet. Bush vilade inte heller på hanen, han gick direkt till stenhårt motangrepp och en hel del väljare kan säkert återigen känna känslan från 2004 då de valde bort John Kerry och demokraterna, mycket på grund av dessa frågor.

Inga kommentarer: