2006-09-28

It's raining opinionsundersökningar

Den som tyckte det var för mycket opinionsundersökningar inför det svenska valet skulle se den hagelsvärm av undersökningar som kommer varje dag i USA inför valen i november.

Våra vänner Allen och Webb som vi följer lite extra här på bloggen fick en ny undersökning att studera idag. Den ger Allen en ledning med fem procentenheter, alltså liknande andra undersökningar. Vad som är intressant är att Allen gått klart framåt eftersom Webb ledde i förra undersökningen från samma företag, Zogby.

Enligt hela Zogbys undersökning så skulle ställningen idag i senaten bli 53 för republikanerna, 45 för demokraterna och två independant, varav den ena är demokraten Lieberman och den andre en senator, Jim Jeffords, som oftast röstar med demokraterna. Så 53-47 kan man säga. Och värt att notera är att varken Rhode Island eller Montana är med i den här undersökningen, två stater som mycket väl kan gå demokraternas väg. Då har vi 51-49 isåfall. Oooh det blir spännande!

Zogbys undersökning ger demokraten Menendez i New Jersey en klar ledning på sex procentenheter vilket inte bekräftas i andra undersökningar. Hos Rutgers-Eagleton leder Menendez bara med en procentenhet och hos Rasmussen från måndagen ledde utmanaren Kean med en procentenhet.

Inga kommentarer: