2006-08-06

Ska världen börja förstå lite nu?

Minst tio israeler dödades i morse efter att en raket från Hizbollah slog ner bland en grupp människor. Som jag berättat tidigare är deras raketer fulla med små kulor som sliter sönder allt mänskligt i sin väg, inte så effektivt mot byggnader, men mot människor. Jag väntar nu på att Hizbollahs ledare Nasrallah ska gå ut och be om ursäkt för attacken...eller vänta det kommer han inte göra nej, eftersom deras mål är att döda civila. Ehud Olmert bad om ursäkt för attacken mot Qana, för deras mål är inte att döda civila.

Men kanske världen vaknar en anings aning när de inser att också civila israeler dör.

Samtidigt säger Libanon nej till förslaget till FN-resolution, där det bland annat står att båda parter ska sluta striderna, att de israeliska fångarna ska släppas, att en buffertzon bildas i södra Libanon som Libanons armé svarar för tills en internationell styrka kommer till området. Naturligtvis är Hizbollah, Libanon, Syrien och Iran mot förslaget. Det innebär ju att man inte kan fortsätta sina attacker på Israel och Hizbollah kommer aldrig lägga sig platt för Libanons armé. Dom kommer inte låta sig avväpnas frivilligt.

Genom sitt kraftiga nej så kanske det framgår en anings aning vad Hizbollahs egentligen syfte är, att Libanons regering kontrolleras av Hizbollah som i sin tur styrs från Syrien och Iran.

3 kommentarer:

luff sa...

Artikeln du länkar till är ett dåligt exempel i och med att raketen i fråga enbart dödade soldater.

Mathias Sundin sa...

Hm i utländsk media har jag läst civila. Noterade inte att det stod soldater här. Ska kolla upp det, tack för påpekandet.

Mathias Sundin sa...

Det var tydligen reservister som hade samlats vid en kibbutz utanför en stad. Inget militärt mål troligen, men ändå soldater.