2006-08-03

Lieberman ser ut att torska

Joe Lieberman är en riktig tungviktare inom demokraterna, vicepresidentkandidat år 2000 till exempel. Men nu ser han ut att få stryk av nykomlingen Ned Lamont. Anledningen är en massiv bloggkampanj mot Lieberman som skoningslöst utnyttjar hans stöd för Irakkriget.

I den senaste undersökningen ligger Lieberman under med 41-54 och inget tyder på att han ska vända motvinden. Valet sker i början på nästa vecka.

Lieberman tänker ställa upp som independant i valet om han förlorar mot Lamont och många har trott att han då lätt tar hem det, men även där börjar det se mörkt ut. I juni hade han ett övertag med 15 procentenheter mot Lamont, nu i juli var det oavgjort.

Samtidigt som jag tycker det är tragiskt att Lieberman går detta öde tillmötes så är det fascinerande att se kraften i den amerikanska bloggvärlden. Attacken leds av den enorma vänsterbloggen DailyKos.com med över 20 miljoner unika besökare i månaden. Därifrån angrips inte Lieberman i text utan också genom att ordna insamlingar för motståndaren genom nätverk av bloggare i Conneticut och över hela USA.

Inga kommentarer: